Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet tok egen sjef

En svensk politisjef er i trøbbel etter å blitt tatt på fersken med en dame i baksetet på sin egen politibil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er en pikant politisak som avsløres i svenske aviser i dag.

To politipatruljer ble sendt ut til en parkeringsplass i Malmø torsdag 10. juli for å undersøke meldinger om en mistenkelig dame som syklet rundt på parkeringsplassen, muligens for å bryte seg inn i noen av bilene.

Damen fant de aldri, men i baksetet på en parkert Audi fant de nestkommanderende i Skånepolitiet, fungerende politisjef Kjell Arne Eliasson (61), i het omfavnelse med en dame.

«Mystisk mann»

Uvisst av hvilken grunn blir politisjefen ikke navngitt i den muntlige rapporten som ble levert av de patruljerende politimennene. De refererer ifølge Aftonbladet til de to personene i bilen som en «mystisk mann og kvinne i baksetet». Og det var først da bilens registreringsnummer ble sjekket i etterkant at mannen ble identifisert som politisjef Eliasson.

Kvinnen fikk derimot forlate åstedet uten å bli kontrollert. Hun ble heller aldri avkrevd personalia. Hvem kvinnen var er det derfor bare politissjefen selv som vet. Men han sier ikke mer enn han må.

- Jeg har ingen kommentar, sier Eliasson til Aftonbladet. Til Expressen letter han litt mer på sløret, og sier at han er uskyldig.

- Jeg har ikke brutt loven om kjøp av sex. Det hele handler om en del av mitt privatliv, sier politisjefen, som altså innrømmer å ha vært i bilen sammen med en kvinne - uten at han vil si noe som helst om hva som skjedde.

Politsjefen slipper ikke unna

Det går heller ikke fram av rapporten om politimennene snakket med sin sjef, og det sies ikke noe om hva som foregikk i bilen. Aftonbladet mener det er usannsynlig at Eliasson ikke har blitt gjenkjent, ettersom han har hatt sjefsstillinger i Skånepolitiet i mer enn 20 år.

Påtalemyndighetene har likevel funnet grunn til å innlede undersøkelser av episoden, blant annet på grunnlag av et brev fra en privatperson som forteller om politisjefens kjøp av sex fra en prostituert. Det har også kommet opplysninger fra myndighetenes rettssjef som skal være interessante.

- Jeg krevde umiddelbart å få et referat av hendelsene. Og jeg har nå funnet at det finnes mulighet til å anta at politisjefen har brutt loven mot sexkjøp, sier Sven-Erik Alhem hos påtalemyndighetene.

Kjell Arne Eliasson tok i går tidligere ferie enn planlagt på grunn av avsløringene.