Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet tok i bruk tyvegods

Bergenspolitiet har laget en egen koffert med brekkjern og annet verktøy - beslaglagt fra kriminelle i Bergen. Kofferten ble brukt av politiet under ransakinger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det får Dagbladet bekreftet fra flere tidligere tjenestemenn ved brann- og tyveriavsnittet i Bergen politidistrikt. Også andre typer beslaglagt tyvegods ble tatt i bruk av tjenestemenn ved Bergen politidistrikt, med stilltiende aksept fra ledelsen.

Under en rettssak mot en førstebetjent ved brann- og tyveriavsnittet i fjor høst, ble det avslørt en rekke kritikkverdige forhold ved avsnittet.

Det resulterte i at nesten alle tjenestemennene på avdelingen ble omplassert. Flere av dem hevder nå at ledelsen hele tida har visst om ukulturen som rådet, uten å gjøre noe med den.

Brukte beslag

Daglig gjør bergenspolitiet beslag av penger og mulig tyvegods hos kriminelle. Etterforskerne registrerer beslagene og skal oppbevare dem etter strenge regler. Det er ikke adgang til å bruke slike beslag verken for polititjenestemenn eller andre.

Ved brann- og tyveriavsnittet i Bergen har derimot en rekke beslaglagte gjenstander blitt tatt i bruk internt. Dette får Dagbladet bekreftet fra flere kilder som tidligere jobbet ved avsnittet.

FJERNSYN: Et 28 tommers fargefjernsyn ble brukt på pauserommet på avdelingen helt fra 1993. En lapp med beslagsnummeret hang hele tida på fjernsynet, slik at ingen kunne være i tvil om at det var beslaglagt. I 1996 falt det dom om at dette fjernsynet skulle inndras til fordel for statskassen. Likevel ble TV-en brukt på avdelingen helt fram til i fjor høst.

RADIOER: På de fleste kontorene sto det radioer som i sin tid var beslaglagt under ransakinger hos kriminelle.

STEREOANLEGG: Under fester på avdelingen lånte tjenestemennene ut stereoanlegg fra beslagsrommet, med ledelsens viten.

VIDEOSPILLER: Informasjonslederen i politidistriktet trengte en videospiller i forbindelse med kursvirksomhet. Videospilleren lånte han fra beslagsrommet på politihuset. Tjenestemannen som var ansvarlig for beslagsrommet, nektet å låne ut videospilleren, men den tidligere avdelingssjefen på brann- og tyveriavsnittet godkjente utlånet.

VERKTØY: En verktøykoffert som avsnittet tidligere hadde i tjenestebilen sin, inneholdt verktøy som var beslaglagt fra kriminelle. Verktøykofferten brukte tjenestemennene under ransakinger. Hvis de måtte bryte opp en dør, brukte de et brekkjern som var stjålet av kriminelle.

Storopprydding

Rettssaken mot førstebetjenten i fjor høst resulterte i en storstilt opprydding på avdelingen.

En rekke gjenstander som hadde blitt tatt i bruk, ble tilbakelevert. Fjernsyn og radioapparater ble tatt bort fra kontorene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling