Politiet tok klærne til Gamal

SKIEN: Drapsetterforskerne i Skien har beslaglagt en rekke klær fra Gamal Hoseins bolig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klærne skal nå granskes av tekniske etterforskere, for om mulig å finne fellende bevis mot den drapssiktede ektemannen. Politiet vil ikke opplyse hva slags klær som er beslaglagt, men det skal dreie seg om en rekke plagg.

Avhørt om klær

Rundt 70 kunder som besøkte videoforretningen til ekteparet helgen Gry forsvant, er avhørt i saken. De er blitt spurt hva slags klær Gamal Hosein bar i butikken sin. Dagbladet.no er kjent med at ekteparet ofte hadde like, grønne arbeidsklær på seg i butikken. Klærne var nødvendig ettersom det ble stekt mat i den kombinerte video- og grillkiosken.

Gamal Hoseins svigermor traff ham dagen etter da han kom til hjemmet hennes på Gimsøy dagen etter Gry forsvant. Han skal også ha levert barna til svigermoren om formiddagen samme dag Gry ble borte. Svigermoren er avhørt grundig av politiet om hennes observasjoner av Gamals antrekk.

Teknisk puslespill

Tekniske etterforskere kan undersøke fibre i klær. I disse fibrene kan små fragmenter, fra omgivelsene der en en mistenkt har beveget seg, skjule seg. Etterforskerne kan senere påvise hvor fragmentene stammer fra, men det er et møysommelig arbeid, og krever nesten alltid at man har et konkret sted å ta utgangspunkt i. Det er ytterst sjelden at politiet klarer å finne stedet fragmentene stammer fra, men det har skjedd. Blant annet har politietterforskere i utlandet klart å påvise hvor frø og blader stammer fra ved hjelp av DNA-analyse.