Aksjon mot bompenger i Oslo

Politiet tok lappen fra aksjonsleder under bompengeaksjon

53 nye bommer i Oslo setter sinnene i kok. Til slutt måtte politiet gripe inn.

LEDER: Aksjonsleder Cecilie Lyngby på Hellerudsletta før kjør-sakte-aksjonen startet torsdag. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
LEDER: Aksjonsleder Cecilie Lyngby på Hellerudsletta før kjør-sakte-aksjonen startet torsdag. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kveld samlet aksjonister mot bompenger seg på Hellerudsletta utenfor Oslo. Aksjonsleder Cecilie Lyngby uttalte at hun var klar for kamp mot de nye bommene som skal innføres i hovedstaden.

Aksjonistenes tur inn mot Oslo gikk imidlertid ikke helt problemfritt. Operasjonsleder hos politiet i Oslo, Kim Vindsland, forteller om trafikale utfordringer på E6 som en direkte konsekvens av kjør-sakte-aksjonen.

- En ambulanse ble hindret på grunn av mye kø. Dermed tok det lengre tid enn vanlig å rykke ut for denne. Det er selvsagt uheldig, og vi har rykket ut til aksjonen for å følge opp, sier Vindsland til Dagbladet.

Like før klokka 20.30 meldte politiet at trafikken fremdeles gikk sakte. Da hadde også to personer fått reaksjoner fra politiet.

- Det er i alle fall to vi har vært i kontakt med, og en av dem har fått førerkortet beslaglagt, hvis ikke begge, sier Vindsland.

Operasjonslederen understreker samtidig at det ikke er gitt dispensasjon til å bryte trafikkreglene ved å kjøre uforholdsmessig sakte på motorveien.

- Får vi melding om en bil som kjører sakte og skaper problemer eller farlige situasjoner, så må vi undersøke om dette og eventuelt ta affære. Politiet har mottatt flere meldinger fra frustrerte bilister, og vi vurderer fortløpende om noe er så kritikkverdig at de skal få forelegg, sier Vindsland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer