TOK OMVEI: Politiet tok ikke korteste vei til Utøya etter at de fikk melding om massakren 22. juli. Foto: Holm Morten / Scanpix .
TOK OMVEI: Politiet tok ikke korteste vei til Utøya etter at de fikk melding om massakren 22. juli. Foto: Holm Morten / Scanpix .Vis mer

Politiet tok omvei til Utøya

Innrømmer at de ikke valgte korteste vei til Utøya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den lille politibåten som var overfylt av politiets beredskapstropp, begynte å ta inn vann og fikk dessuten motorstopp midt på sjøen på den godt over tre kilometer lange strekningen sørover mot Utøya.

Politiet hadde bevisst valgt å sette seg i båten et godt stykke nord for kaia i Utvika, der avstanden over til Utøya bare er om lag 550 meter.

- Det viser at det var lite hensiktsmessig. Man fikk også tekniske problemer, sier stabssjef Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt til NRK.

Politiet mener det er vanskelig å fastslå hvor mye tid som gikk tapt på ikke å kjøre en båt rett fra kaia i Utvika.

Første melding om skyting på Utøya den 22. juli ble mottatt av AMK-sentralen klokka 17.24, to timer etter at bomben gikk av utenfor Høyblokka i Regjeringskvartalet. Først klokka 18.27 ble Anders Behring Breivik pågrepet, to minutter etter at politiets beredskapstropp hadde gått i land på øya.

(NTB)