-  Politiet tok ranernes våpen

Det brutale ranet av Edvard Munchs «Skrik» og «Madonna» søndag skulle vært utført tidligere i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Planene skal imidlertid ha blitt endret, fordi politiet ved en tilfeldighet beslagla våpnene som ranerne angivelig skulle bruke, ifølge Dagbladets kilder.

Kriminalpolitiet holder fortsatt alle muligheter åpne, men skal de siste dagene ha konsertert seg om et bestemt kriminelt belastet pengeplasseringsmiljø.

I denne kretsen skal det være spesielt ett navn politiet sjekker som en mulig bakmann og direkte bestiller, altså vedkommende som hadde kontakt med ranerne. Dagbladet skrev onsdag, med kilder i det kriminelle miljøet, at ranet var utført på bestilling fra en person bosatt i utlandet, og at vedkommende hadde en mellommann bosatt i Oslo som hadde kontakt med ransmiljøet.

Fant spor

Oslo-politiet opplyste i går at de hadde funnet tekniske spor i ranernes første fluktbil, som ble etterlatt ved tennisanlegget på Sinsen i Oslo. Politiet vil foreløpig ikke opplyse hvilke type spor det er snakk om, og om hvilken betydning sporene kan få for den videre etterforskingen av ranet.

Mens politiet møtte veggen i arbeidet med å få kriminelle vitner i tale etter Stavanger-ranet, er det nå flere som prater etter Munch-kuppet. Det er ukjent om miljøet har gitt politiet verdifull informasjon.

Politiet står fortsatt nærmest på bar bakke i jakten på minst tre gjerningsmenn som stakk av med kunstskattene. Etterforskerne venter også på flere svar fra undersøkelsene av rammene og andre spor etter kunstkuppet.

Ber om vitner

Politiet vet ikke foreløpig ikke hvor ranerne tok veien etter at de forlot den første fluktbilen ved tennisklubben. Dersom noen vitner har sett noe som kan likne på et hurtig bilbytte i dette området, ber politiet om at de tar kontakt.

Fluktbilen, en Audi stasjonsvogn, ble aldri meldt stjålet. Politiet mener imidlertid det er en naturlig forklaring på dette, uten at de vil kommentere dette nærmere.