Politiet tok tyven på fersk gjerning

.. og henla saken etter bevisets stilling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Kvinnen kom opp av en kjeller med tyvegods i armene da en politipatrulje dukket opp i januar i år. Tyven ble derfor tatt på fersk gjerning, til glede for huseier Kirsti Kubban i Trondheim, skriver Adressa.

Kubban lå og sov i huset sammen med familien sin, og en 93 år gammel mann var også på besøk hos familien da tyven brøt seg inn i kjelleren og tok med seg familiens eiendeler.

Familien ble vekket av politiet, som gjorde dem oppmerksomme på det ubudne besøket.

Fikk vite om henleggelse et halvt år etter

- Han ba meg komme ned og bekrefte om det var våre ting som var forsøkt stjålet, sier Kubban til regionsavisa.

Tyven hadde tatt med seg malingspann, en stumtjener og flere andre gjenstander.

- Jeg kunne bekrefte at det var snakk om innbrudd, sier Kubban.

Et par dager senere kom politiets bekreftelse i posten på at saken var anmeldt. Først i juni kom et nytt brev fra politiet. Der sto det at saken var henlagt etter bevisets stilling. Henleggelsen ble gjort allerede to dager etter innbruddet.

Får ikke lov å klage

Klubban er svært overrasket over avgjørelsen.

- Personen ble jo pågrepet i gjerningsøyeblikket av et polititeam. Sterkere bevis kan vel knapt oppdrives, slår hun fast.

Familien synes innbruddet var en skremmende opplevelse. Barna reagerer sterkt på at fremmede har vært i huset mens de sov.

Kvinnen vil klage på henleggelsen, men statsadvokten mener at klagefristen på tre måneder er gått ut. Det er til tross for at familien ikke fikk vite om henleggelsen før det hadde gått et halvt år.

- Dette er en skikkelig molbohistorie. Noe må være riv ruskende galt, sier Klubban.