FLERE DØDE: Flere personer er døde etter en togulykke på Storebæltsbrua i Danmark. Video: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet/ Google Earth / NTB Scanpix/ CNN Klipp: Ørjan Ryland / Malene Storrusten Vis mer

Togulykken i Danmark:

Politiet tordner mot publikum: - Vis respekt!!!

Dansk politi har bøtelagt 40 bilister som brukte mobiltelefonene sine til å ta bilder av ulykkestoget på Storebæltsbroen.

STOREBÆLTSBROEN/OSLO (Dagbladet): Seks personer er døde og 16 er skadd etter en dramatisk ulykke med et lyntog på Storebæltsbrua mellom Fyn og Sjælland i Danmark.

Ulykken skjedde like etter klokka 07.30 i dag tidlig, etter at området hadde vært preget av kraftig vind.

Politiet stengte all trafikk i vestgående retning forbi ulykkesstedet tidligere i dag på grunn av lange kikkekøer.

- Ikke stopp opp

Politisjef Lars Bremhøj leverte klar tale da han henvendte seg til skuelystne tidligere i dag:

- Ikke stopp opp og vær interessert i - og nysgjerrig på - hva som foregår. Det skylder vi trafikken der ute, men ikke minst de folk som nå er ofre for denne forferdelige ulykken.

Oppfordringen har tilsynelatende ikke blitt fulgt av alle, for onsdag kveld har politiet gått ut med flere strenge meldinger på Twitter:

- Kikkekøer på motorveien er like uhensiktsmessig og farlig som alle andre køer. Så uansett hva som foregår av ting i det motsatte kjørefeltet, så hold din fart og hold øynene og oppmerksomheten i ditt eget kjørefelt, skriver Sydjyllands politi onsdag kveld.

KØ: Det er store trafikale utfordringer på Storebæltsbroen etter den tragiske togulykken onsdag. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
KØ: Det er store trafikale utfordringer på Storebæltsbroen etter den tragiske togulykken onsdag. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer

- Vis respekt

Rundt en time seinere melder Fyns politi at de har opprettet 40 saker i dag mot bilister ved ulykkestoget på Storebæltsbroen.

- Vis respekt, oppfordrer politiet.

Mange bilister fant fram mobilene sine da de passerte ulykkesstedet, der seks mennesker mistet livet onsdag. Dansk politi syntes altså ikke det var i orden og har skrevet ut bøter til 40 bilister.

- Det er SÅ MEGET ikke i orden. Vis respekt for de berørte og overhold ferdselsloven, skriver Fyn-politiet på Twitter.

UNDERSØKER: Deler av lasten til et godstog falt av og traff et motgående passasjertog. Seks personer er drept og 16 skadd etter ulykken. Politiet og havarikommisjonen undersøker togene på sporet. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
UNDERSØKER: Deler av lasten til et godstog falt av og traff et motgående passasjertog. Seks personer er drept og 16 skadd etter ulykken. Politiet og havarikommisjonen undersøker togene på sporet. Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer

- Klatret over døde

Passasjerer som var om bord på ulykkestoget har i dag fortalt om dramatiske scener under og etter dødsulykken.

Gnistene føyk og glasskårene fra knuste ruter fløy mens toget ristet voldsomt. Så ble alt mørkt. Slik beskriver passasjerer som satt på toget hvor seks passasjerer mistet livet på Storebæltsbroen i Danmark onsdag. Det skriver Politiken.

Ifølge passasjerer om bord i toget, skal tre av vognene ha blitt kraftig rammet i ulykken. Et titall personer er meldt skadd som følge av hendelsen.

Simon Voldsgaard Tøndering skulle bare være med toget to stopp. Det var likevel nok til at han opplevde dramatikken på nært hold.

- Det gikk heldigvis bra med meg. Men alt var totalskadd i vogna hvor jeg satt, og flere personer hadde skader i vogna foran og bak den jeg satt i, forteller han til Politiken.

Han bisto selv i arbeidet med å hjelpe de skadde i etterkant av ulykken. Det var også problematisk å få passasjerene ut av toget.

- Vi prøvde å hjelpe dem ut, men vi var nødt til å gå over de omkomne som lå på gulvet. Vi fikk ut en overlevende etter 45 minutter. Han hadde brukket ribbein og en arm. Det var flere igjen inne i toget, sier Tøndering.