Politiet trapper opp letingen etter Anja Weløy Aarseth (21)

Savnet etter en joggetur i Ålesund i går kveld.

STOR LETEAKSJON: Politiet vil trappe opp leteaksjonen etter savnede Anja Weløy Aarseth (21) i Ålesund. Foto: Fridgeir Walderhaug / Politiet
STOR LETEAKSJON: Politiet vil trappe opp leteaksjonen etter savnede Anja Weløy Aarseth (21) i Ålesund. Foto: Fridgeir Walderhaug / PolitietVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Søkene etter den savnede Anja Weløy Aarseth (21) i Ålesund har foregått gjennom natta, og vil trappes ytterligere opp når det blir lyst fredag. Letemannskapene konsentrerer seg om et område ved byfjellet.

- Vi har arbeidet i mange timer i natt. Det har vært søk gjennom hele natta, men vi setter inn forsterket innsats og mer mannskap nå i morgentimene, sier Terje Lingås, operasjonsleder ved Sunnmøre politidistrikt til Dagbladet.

- Fra å ha gjort søk langs stier, vil vi nå gjøre et nøyere finsøk når det blir lyst, sier han.

Joggetur Politiet tror Weløy Aarseth dro ut på en joggetur i går kveld, og frykter 21-åringen, som sist ble sett onsdag kveld, kan ligge skadd i området, som er stedvis svært bratt.

Det er foreløpig ikke mistanke om noe kriminelt.

- Vi har alle muligheter åpne, men jobber ut ifra at hun dro ut på en joggetur i går kveld, sier Lingås. 

Han forteller at de rutinemessig også jobber med etterretning og etterforskning, men at de ikke mistenker noe kriminelt.

- Vi har valgt å gå ut med bilde i håp om at noen kan ha sett henne på joggeturen eller i området i går kveld. Det er et populært turområde.

70-80 personer Politihelikopteret er utstyrt med mer avansert varmesøkeutstyr enn ambulansehelikopteret. De foretok hele natta, to timer i gangen, taktiske sveip over fjellet ved å arbeide seg vestover.

Dykkere fra brannvesenet i Ålesund har søkt i de gamle drikkevannsdammene som er på byfjellet. Redningsskøyta Emma Dyvi har også søkt, men avsluttet uten hell.

- Mellom 70 og 80 personer har vært med i letingen, inkludert Anjas studentvenner fra Høgskolen i Ålesund.

Dette opplyser Trond Inge Larsgård som er operasjonsleder for Røde Kors.

Til nå har mannskaper fra politiet, Røde Kors, Sivilforsvaret og Norske Redningshunder deltatt i søket. Natt til fredag deltok rundt 100 personer og flere hunder i søket i terrenget.

Anjas bil ble funnet på den østlige delen av byfjellet Aksla, et sted det ifølge politiet er naturlig å parkere når en skal ut på tur.