ARENDAL: Tre personer som ifølge politiet er medlemmer av Den nordiske motstandsbevegelsen, er bortvist fra Arendal. Foto: Steinar Solås Suvatne / Dagbladet
ARENDAL: Tre personer som ifølge politiet er medlemmer av Den nordiske motstandsbevegelsen, er bortvist fra Arendal. Foto: Steinar Solås Suvatne / DagbladetVis mer

Politiet: Tre høyreekstreme bortvist fra Arendal

Ble bedt om å forlate byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ARENDAL (Dagbladet): Tre personer som ifølge politiet er medlemmer av Den nordiske motstandsbevegelsen, er bortvist fra Arendal.

- Det har ikke noen stand her. For å si det sånn. Så de ble bedt om å forlate byen, sier innsatsleder Kurt Ulven i politiet i Arendal, til Dagbladet.

Det er politiet som opplyser til Dagbladet at de er medlemmer av Den nordiske motstandsbevegelsen.

Delte ut flyers

Politiet opplyser at det var en politimann som først ble oppmerksom på medlemmene. Politiet stilte med åtte betjenter da medlemmene fikk beskjed om å forlate byen. Årsaken til at de ble bortvist, var fordi de delte ut flyers, informasjonsmateriell.

Medlemmene ble bortvist fra Pollen - området der de politiske partier og organisasjoner har stands i Arendal denne uka.

Marsjerte i Kristiansand

Den nordiske motstandsbevegelsen er et selverklært nynazistparti. Tidligere i år fikk de nei av politiet til å holde en demonstrasjon i Fredrikstad. I stedet møtte om lag 60 medlemmer opp i Kristiansand og marsjerte i sentrum av sørlandsbyen 30. juli.

Politiet i Agder fikk navn på samtlige som marsjerte i Kristiansand. I ettertid sa fungerende politimester Arne Sundvoll i Agder at politiet i ettertid kunne håndtert marsjen annerledes.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Den nordiske motstandsbevegelsen.