Sykle på rødt lys

Politiet trekker tilbake 18 bøter etter sykling på rødt lys

- Rotete, uoversiktlig og forvirrende.

TREKKER FORELEGG: Politiet trekker tilbake 18 av 23 forelegg som ble utskrevet i Trondheim i dag tidlig. Politiet var opprørt over antallet syklister som syklet på rødt lys, men trolig hadde syklistene loven på sin side. Foto: Politiet
TREKKER FORELEGG: Politiet trekker tilbake 18 av 23 forelegg som ble utskrevet i Trondheim i dag tidlig. Politiet var opprørt over antallet syklister som syklet på rødt lys, men trolig hadde syklistene loven på sin side. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet og flere andre medier meldte i morgentimene i dag om en kontroll av syklister i et lyskryss i Innherredsveien i Trondheim.

Der ble 18 syklister ilagt forelegg i løpet av halvannen time for å ha syklet på rødt lys. Politiet var oppgitt over det store antallet de mente hadde brutt lovet.

Men like etter sakene ble publisert, har det gått varmt i sosiale medier. Flere mener at politiet ikke hadde hjemmel til å gi syklistene forelegg i det aktuelle krysset.

- Rotete

Nå bekrefter politiet i Trøndelag overfor Adresseavisen at de trekker tilbake 18 forenklede forelegg.

- Dette krysset i Innherredsveien er så rotete, uoversiktlig og forvirrende at det er vanskelig for syklister å vite hva slags regler som gjelder, sier politiadvokat Heidi Melø ved Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

Det har foreløpig ikke lykkes Dagbladet å få tak i Melø, men hun understreker overfor avisa at det er tvil om straffskyld, og at dette kommer syklistene til gode.

- Det er gjort en feil og vi er glad for at vi fant ut av det tidlig, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer