Politiet trenger ikke gi tilbake luksusklær

Klærne tatt fra et 28 år gammelt medlem av Rasool-familien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet nekter å gi tilbake luksusklærne som ble tatt fra et 28 år gammelt medlem av Rasool-familien. Det er Oslo-politiet i sin fulle rett til, mener Oslo tingrett.

Den 28 år gamle mannen er siktet etter den omfattende hvitvaskingsaksjonen i mai og begjærte i Oslo tingrett tirsdag en rekke klesplagg utlevert fra politiet. Klærne ble beslaget da han ble pågrepet på cella i Ringerike fengsel.

Forsvarer hans, advokat Vidar Lind Iversen mener beslaget ble gjort for ydmyke det hvitvaskingstiltalte medlemmet av Rasool-familien.

- Klær er noe alle må ha og det var de klærne han hadde på cella. Det er ikke noe verre enn det, sier Lind Iversen til NTB.

Klær for 60.000

Til sammen dreier det seg om beslag i rundt 30 luksusklesplagg til en verdi av rundt 60.000 kroner, som ble gjort da 28-åringen ble pågrepet i den store gjengaksjonen. Ifølge politiadvokat Olav Hovstad er det snakk om merker som Hugo Boss, Louis Vuitton, Gucci og Armani.

- Politiet mener dette er klær som er kjøpt for kriminelle penger, og derfor har vi gjort beslag i dem, sier Hovstad til NTB.

Oslo tingrett konkluderer også med at klærne enten er kommet direkte fra straffbare handlinger eller er kjøpt med penger som stammer fra straffbare handlinger.


Medhold

I likhet med beslag som er gjort i en rekke andre gjenstander fra Rasool-familien, mener politiet de kan brukes som bevis for at familien hadde betydelig mer penger og et mye større forbruk enn de samlede inntekten deres skulle tilsi.

I sin kjennelse tirsdag ettermiddag gir Oslo tingrett politiet full medhold.

- Retten finner at siktede ikke med lovlige midler ville hatt mulighet til å kjøpe klærne, skriver dommerfullmektig Ole Andreas Uttberg i kjennelsen.

Advokat Vidar Lind Iversen er ikke imponert over politiets opptreden.

- Min klient stiller seg til påstandene om at han skal ha brukt penger fra kriminelle handlinger til å kjøpe disse klærne, sier han.
(NTB)