STORE RESSURSER: Praktisk talt alle etterforskerne på sedelighetsavsnittet jobber med overfallssaken, opplyser politiinspektør Hanne Kristin Rohde, sjef for vold- og sedelighetsseksjonen. Arkivfoto: Torbjørn Berg
STORE RESSURSER: Praktisk talt alle etterforskerne på sedelighetsavsnittet jobber med overfallssaken, opplyser politiinspektør Hanne Kristin Rohde, sjef for vold- og sedelighetsseksjonen. Arkivfoto: Torbjørn BergVis mer

Politiet trenger tips i Korsvoll-saken

Fortsatt ikke mulig å avhøre 77-åringen som ble slått ned, ranet og trolig voldtatt mandag kveld. Politiet går ut tegning av kvinnen i håp om å få flere tips.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rekke etterforskere ved sedelighetsavsnittet i oslopolitiet jobber intensivt for å sirkle inn den eller de som mandag kveld overfalt en 77 år gammel kvinne på Korsvoll i Oslo.

Kvinnen ble banket opp, ranet, trolig utsatt for overgrep og etterlatt i snøen. Nå offentliggjør politiet en tegning av kvinnens klesdrakt i håp om flere tips.

- Ettersom det ikke har vært mulig å avhøre kvinnen, må vi jobbe videre med det vi har. Vi går ut med denne tegningen fordi vi håper det kan gi oss flere tips, vi er helt avhengige av tips fra publikum. Vi håper spesielt den røde luen kan være et referansepunkt som folk kanskje har lagt merke til, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til NTB.

- Vi er interessert i alle tips rundt fornærmedes bevegelser og om noen har sett noen følge etter henne, eventuelt om en bil har kjørt etter henne, sier hun videre.

Flere tips Ifølge Rohde har politiet mottatt 37 tips.

- Flere av disse har vært veldig interessante og har ført til at vi har kalt inn til vitneavhør, forteller hun.

Hun sier de også har fått henvendelser fra en rekke andre politidistrikter om andre voldsepisoder mot eldre, som de nå undersøker om kan ha sammenheng med overfallet på Korsvoll. Politiet har tidligere opplyst at Korsvoll-overfallet blir sjekket opp mot drapet på Hilda Feste i Os i januar og en voldtektssak i Oslo i fjor.

Ingen mistenkte - Foreløpig har vi ikke konkludert, og vi har ingen mistenkte i saken. Vi vet heller ikke hvilken gjerningsmann vi leter etter. Men alle spor undersøkes fortløpende, sier Rohde.

Hun opplyser at kvinnens helsetilstand tilsier at hun neppe vil bli avhørt på denne siden av helgen.

- Så snart hun er i form til det, vil vi gjennomføre avhør, sier Rohde.

(NTB)

VIL HA TIPS:
Polititegning som viser klesdrakten til den 77 år gamle kvinnen som ble overfalt på Korsvoll. Ring politiet på 02800 om du har opplysninger i saken.
Foto: Politiet / Scanpix
VIL HA TIPS: Polititegning som viser klesdrakten til den 77 år gamle kvinnen som ble overfalt på Korsvoll. Ring politiet på 02800 om du har opplysninger i saken. Foto: Politiet / Scanpix Vis mer