Politiet trodde Bhatti hadde pistol

- Under pågripelsen pekte de på ham med maskinpistol mens han hadde sønnen i bilen, sier forsvarer.

SINT: Arfan Bhatti mener familievold-siktelsen mot ham er helt grunnløs. 34-åringen ble i dag løslatt mot meldeplikt og besøksforbud mens saken etterforskes videre. Arkivfoto: THOMAS HAUGERSVEEN
SINT: Arfan Bhatti mener familievold-siktelsen mot ham er helt grunnløs. 34-åringen ble i dag løslatt mot meldeplikt og besøksforbud mens saken etterforskes videre. Arkivfoto: THOMAS HAUGERSVEENVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Arfan Bhatti (34) ble i formiddag framstilt for varetektsfengsling, siktet for vold mot sin egen ektefelle og sønn.

Oslo tingrett besluttet imidlertid å løslate Bhatti, men med forbud mot å oppsøke familien og deres hjem. Han har også blitt ilagt meldeplikt av politiet.

I tillegg til familievoldsiktelsen er Bhatti siktet for henholdsvis vold og trusler mot offentlige tjenestemenn etter håndgemeng under pågripelsen, og for brudd på våpenloven.

Våpensiktelsen er basert på at politiet har sikret bilder de mener viser at Bhatti har vært i besittelse av en pistol.

Hadde sønnen i bilen Da politiet rykket ut i 00.30-tida til tirsdag etter voldsepisoden mot kona, var tjenestemennene tungt bevæpnet. Bhatti satt da i en bil i Østre Aker vei, og reagerte sterkt på måten pågripelsen skjedde på.

- Såvidt jeg forstår ble han pekt på med maskinpistol mens han hadde sønnen i bilen, sier Bhattis advokat, Arild Holden, til Dagbladet.

DRAMATISK PÅGRIPELSE: Advokat Arild Holden, som i dag møtte i retten som Bhattis forsvarer, mener Bhatti reagerte på at han blant annet ble pekt på med maskinpistol da politiet pågrep ham i bilen hans natt til tirsdag. Sønnen skal også ha vært i bilen.  Foto: Tomm W. Christiansen
DRAMATISK PÅGRIPELSE: Advokat Arild Holden, som i dag møtte i retten som Bhattis forsvarer, mener Bhatti reagerte på at han blant annet ble pekt på med maskinpistol da politiet pågrep ham i bilen hans natt til tirsdag. Sønnen skal også ha vært i bilen. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer

Politiet vil ikke kommentere hvilke bilder de knytter til pistolmistanken, og det ble ikke funnet noen våpen på tirsdag. Oslo tingrett mener grunnlaget for denne delen av siktelsen er svakt.

- Det er umulig å ettergå hvor de aktuelle bildene er tatt. Det er ikke skjellig grunn til mistanke om at siktede besitter våpen, skriver dommeren i kjennelsen.

Ikke straffbare trusler Politiadvokat Erling Melvær opplyste tidligere i dag om at Bhatti forsøkte å motsette seg pågripelsen, og at han derfor er siktet for vold og trusler mot polititjenestemenn.

Ifølge kjennelsen skal Bhatti ha «aktivt prøvd å røske til seg hånda og vri kroppen unna». Uttalelser han kom med som politiet mener var trusler mot tjenestemennene er ikke straffbare, mener retten.

- Vi tar kjennelsen til etterrettning og etterforsker familievoldsaken videre på vanlig måte, sier politiadvokat  Melvær.

Ville forlenge fengslingen
Retten mente fengslingsgrunnlaget er tilstede, men at andre tiltak er tilstrekkelige.

- VOLD MOT POLITIET:  Politiadvokat Erling Melvær opplyser at Bhatti forsøkte å motsette seg pågripelsen da politiet pågrep ham natt til tirsdag. Foto: Harald S. Klungtveit
- VOLD MOT POLITIET: Politiadvokat Erling Melvær opplyser at Bhatti forsøkte å motsette seg pågripelsen da politiet pågrep ham natt til tirsdag. Foto: Harald S. Klungtveit Vis mer

Politiet anket og begjærte oppsettende virkning etter rettens avgjørelse om løslatelse, noe som ville ha medført at Bhatti måtte være i politiets varetekt til lagmannsretten får behandlet anken. Det mente retten ikke det var grunnlag for.

- Det er ikke overraskende at politiet ber om fengsling med en gang de mener å ha noe på akkurat ham. Men de har nok sett seg blinde på hvem de har med å gjøre. Jeg mener begjæringen om fengsling ikke var særlig godt fundert, og det fanget heldigvis dommeren opp, sier advokat Arild Holden.

- Dette gjelder i hovedsak hans privatliv, og han mener siktelsen er totalt ubegrunnet. Han kjenner seg ikke igjen i dette, sier Holden videre.