Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet trodde blindestokk var samuraisverd

Blinde Colin Farmer (61) skutt i ryggen med elektrisk pistol av britisk politi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En britisk politimann etterforskes av spesialenheten etter at han skjøt en blind mann med elektrisk pistol.

Colin Farmer (61) ble skutt i ryggen med 50 000 volt og deretter satt i håndjern da han var på vei til å møte noen venner på den lokale puben i Lancashire, nordvest i England.

Politiet hadde tidligere på dagen fått inn flere meldinger om en mann som reket rundt i byen med et samuraisverd. En patrulje fikk øye på Farmer som gikk bortover gaten med den hvite blindestokken og trodde dette var sverdmannen.

- Det var som å være fanget i et mareritt. Jeg visste ikke engang at politiet var der. Jeg trodde jeg ble angrepet av noen hooligans, sier Farmer til The Daily Telegraph.

Falt i bakken Han forteller at han falt og slo hodet bakken straks han ble truffet av elektrosjokkpistolen. Mens han flere ganger sa at han var blind, dro en politimann armene bak på ryggen på ham og satte ham i håndjern.

-Han kan ikke ha unngått å se stokken min på bakken, mener Farmer, som ble blind etter å ha fått slag.

- Jeg var livredd. Jeg var helt sikker på at nå får jeg et nytt slag og dette kommer til å drepe meg, sier han.

Først da en annen politimann kom til stedet ble han sluppet fri.

- Denne politimannen fant meg på bakken, med hendene på ryggen og i store smerter. Han sa til den andre betjenten at han skulle ta håndjernene av meg — og at han skulle ta meg med til sykehuset, sier 61-åringen.

Beklager Politiet i Lancashire beklager episoden Farmer ble utsatt for.

-  Denne dagen hadde vi fått flere rapporter om en mann som virret rundt i gatene og fektet med et samurai-sverd.

 Politipatruljen trodde de hadde funnet denne mannen. Han stoppet ikke selv om de ba ham om det, så de valgte å skyte ham med elektrosjokkpistolen, sier overinspektør Stuart Williams i Chorley —politiet.

Han sier videre at politiet tok seg av ham straks det ble klart at det ikke var den mistenkte de lette etter.

- Vi beklager på det sterkeste det som skjedde. Vi har åpenbart utsatt denne mannen for en traumatisk opplevelse og det er vi ekstremt lei oss for, sier Williams.

Episoden etterforskes nå av den britiske spesialenheten for politisaker.   

503 Service Unavailable