Politiet trodde de beslagla en printerlaget 3D-pistol og et 3D-magasin under gjengrazzia

- Kan være den neste generasjonen skytevåpen. Viste seg å være noe helt annet.

BESLAGENE:  Politiet gjorde under et gjengraid tidligere denne måneden. Det de trodde var et 3D-magasin, et 3D-våpen og en 3D-printer. Foto: Politiet i Manchester/ NTB Scanpix.
BESLAGENE: Politiet gjorde under et gjengraid tidligere denne måneden. Det de trodde var et 3D-magasin, et 3D-våpen og en 3D-printer. Foto: Politiet i Manchester/ NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Manchester rapporterte fredag at de har konfiskert en 3D-pistol, 3D-magasin og en 3D-printer under en razzia.

- Vi må finne ut nøyaktig hva disse delene kan brukes til, og om de utgjør noen trussel, sier nestleder ved Manchester-politiet, Steve Heywood, til BBC.

- Dette kan være den neste generasjonen skytevåpen, og mye må gjøres for å forstå teknologien og omfanget av problemet, sier etterforsker ved Manchester-politiet Chris Mossup.

I ettertid har det vist seg at de 3D-printede «våpna» var reservedeler etter printeren, skriver NS.

Dermed ble politiet lurt trill rundt og den pågrepne er løslatt mot kausjon fram til myndighetene er ferdig med etterforskningen.

- Farlig og ulovlig I mars kom nyheten som fikk teknoentusiaster verden over til å sperre opp øynene: Det var skrevet ut en pistol med 3D-printer. Og den fungerte.

- Jeg tror mange ikke trodde at dette lot seg gjøre, sier Cody Wilson, jusstudenten som stod bak prosjektet, til BBC.

Politiet i New South Wales i Australia går nå ut med en advarsel. De lastet ned, printet og testet en pistol.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer