Politiet trodde Saddon truet kongen med bombe

ORKDAL (Dagbladet): - Jeg trodde jeg skulle drepes, sier Talat Mohammad Saddon (52), som på feilaktig grunnlag ble mistenkt for å ha plassert ei bilbombe i nærheten av kong Harald.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det ble slått full alarm da en bombehund markerte på den irakiske flyktningens grønne Mazda utenfor Bårsdhaug Herregård i Orkdal. Kongen, som befant seg inne i herregården i forbindelse med den pågående NATO-øvelsen Strong Resolve, ble i all hast evakuert vekk.

- Helt skjelven

Seinere viste det seg at den svarte ranselen militærpolitiet trodde skjulte ei bombe, bare inneholdt Saddons norskbøker. Tabben har kostet den politiske flyktningen dyrt.

- Jeg er helt skjelven etter det som har skjedd. Ikke vil jeg bruke bilen mer og ikke greier jeg å bo lenger i Orkdal. Jeg må bort herfra. Dette kommer til å forfølge meg som et spøkelse, sier Saddon til Dagbladet.

Mens Saddon var i et møte på Orkdal Opplæringssenter, som ligger like ved Bårdshaug Herregård, kom politiet inn.

- De sa det var en bombe i bilen min. Jeg nektet og ga dem nøkkelen, slik at de kunne se selv, men da vi kom ut på parkeringsplassen hadde noen soldater allerede brutt opp bildøra og knust ei rute.

- Livredd

- Jeg ble livredd. I Irak bruker politiet å plante bomber i biler til folk de vil ta livet av. Soldatene rundt meg hadde hendene på våpnene, og jeg trodde de skulle drepe meg, sier Saddon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer