Politiet tror 21 år gamle Eric planlegger terrorangrep

Etterlyses i hele Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tysk politi etterlyser nå 21- åringen Eric Breininger. De frykter at han er i landet for å utføre terrorangrep.

Farlig

Politiet omtaler 21 åringen som ekstremt farlig. Han skal blant annet ha fått opplæring som selvmordsbomber i Afghanistan. Breininger mistenkes for å ha vært delaktig i planleggingen av et bombeangrep i Tyrkia nylig. Nå frykter politiet at han planlegger et angrep i Tyskland.

Politiet tror Breininger planlegger et angrep sammen med 23 år gamle Hussein Al Malla, skriver avisen Bild.


De er begge mistenkt for å arbeide med gruppen Islamic Jihad Union, som igjen samarbeider med Al Qaida.
De tyske myndighetene har uttalt at de var denne gruppen som sto bak et mislykket bombeangrep mot amerikanske mål i Tyskland i fjor, skriver NRK.


Dø som guds soldat

21-åringen skal ha truet med selvmordsangrep i flere videoer på internett. I mai i år dukket det opp en video av mannen der han sier at han ønsker å dø som en guds soldat.

Breininger flyttet til Egypt i 2007 etter å ha møtt en overbevist muslim. En uke etter at han flyttet, ble hans tidligere romkamerat arrestert for å ha planlagt terrorangrep i Tyskland.

ETTERLYSES: Tysk politi etterlyser nå 21- åringen Eric Breininge(til venstre. De frykter at han er i landet for å utføre terrorangrep. Foto: EPA/SCANPIX
ETTERLYSES: Tysk politi etterlyser nå 21- åringen Eric Breininge(til venstre. De frykter at han er i landet for å utføre terrorangrep. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer
Politiet tror  21 år gamle Eric planlegger terrorangrep
FARLIG: 21 åringen beskrives av politiet i Tyskland som ekstremt farlig.