Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Politiet tror 37-åringen var hovedmannen

Og at 64-åringen hjalp til med tildekking eller medvirkning.

NEKTER SKYLD: Begge de to siktede nekter straffskyld.
NEKTER SKYLD: Begge de to siktede nekter straffskyld. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet skal mene at den 37 år gamle mannen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne er hovedmannen. 16-åringen kan ha blitt påkjørt og drept. Etter det TV 2 erfarer, har politiet en teori om at Sigrid kan ha blitt kjørt ned og drept av en bil. Politiet skal være av den oppfatning at den medsiktede 64-åringen medvirket til drapet, enten ved selve drapshandlingen eller forsøk på å dekke over den, skriver VG.
Politiet skal ifølge VG være av den oppfatning at den medtiltalte 64-åringen medvirket til drapet, enten ved selve drapshandlingen eller forsøk på å dekke over den.

- Den teorien har ikke nådd oss, så det får står for politiets regning, sier 37-åringens forsvarer John Christian Elden.

Aase Karine Sigmond, 64-åringens forsvarer, sier at hun forholder seg til at hennes klient er siktet for drap av politiet.

Dagbladets nettutgave skrev onsdag kveld at 64-åringen skal ha sagt til bekjente at han mistenkte en bekjent for å ha stått bak drapet. Et vitne skal ha forklart seg til politiet om dette tirsdag.

- Pekte på 37-åringen i avhør Torsdag skriver avisen i papirutgaven at 64-åringen skal ha sagt det samme i politiavhørene før han ble konfrontert med det vitnet hadde fortalt. Avisen skal ha fått dette bekreftet av sentrale kilder i etterforskningen.

Årsaken til at 64-åringen fattet mistanke, var at 37-åringen kom med «en tynn forklaring» på hvordan skadene på bilen hans hadde oppstått. Bilen solgte 37-åringen senere, men politiet har beslaglagt den fra den nye eieren og foretar tekniske undersøkelser.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde vil ikke kommentere opplysningene rundt 64-åringens uttalelser.

Anmeldt for drapstrusler Dagbladet skriver at den tidligere voldsdømte 37-åringen i januar ble anmeldt for drapstrusler av et nært familiemedlem som fryktet for sitt eget liv.

Familiemedlemmet leverte i februar en ny anmeldelse, men begge disse ble henlagt av politiet. Også flere andre personer med nære relasjoner til mannen skal ha anmeldt ham av ulike årsaker det siste halvåret.

37-åringen kommenterte anmeldelsene på sin Facebook-profil, som nå er stengt.

De to siktede vil bli framstilt for varetektsfengsling torsdag ettermiddag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media