Politiet tror barnedrapene var planlagt

Politiet i Kristiansand tror at den eller de som drepte Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) hadde planlagt drapene. Etterforskerne håper på å kunne lage en DNA-profil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi regner det som mer sannsynlig at drapene var planlagt enn at de ikke var det, sier kriminalsjef Arne Pedersen ved Kristiansand politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Politiet begynner nå å få en klarer profil av den personen eller de personene som står bak drapene. Fredag fikk etterforskningsledelsen en grundig og detaljert gjennomgang av alle tekniske spor under et møte med rettsmedisinere fra Rettsmedisinsk institutt og teknikere fra Kriminalpolitisentralen i Oslo (Kripos).

- Vi vet nå mer om hva som skjedde i Baneheia drapskvelden, basert på de funn som er analysert og gjennomgått. Vi har fått styrket eller bekreftet teorier vi har hatt om hvordan ugjerningen har skjedd og hva slags personer som står bak, sier Pedersen til avisen. Han sier at politiet har fått klarlagt om de leter etter en eller flere drapsmenn, og om det har vært brukt ett eller flere drapsvåpen.

Politiet har fremdeles ikke spor nok til å kunne rette mistanken mot en eller flere navngitte personer.

(NTB)