Politiet tror bilulykke var drap

En 27-årig kvinne er varetektsfengslet, siktet for å ha stukket en 30-år gammel mann med en saks like før bilen de to satt i kolliderte med en lastebil på Mosseveien fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet trodde først den kraftige kollisjonen var årsaken til mannens død, men ambulansepersonellet oppdaget deretter at mannen hadde en saks i buken da de fjernet ham fra vraket. Mannen døde senere på Ullevål sykehus, og saksen ble fastslått å være dødsårsaken.

- Vi tror hun har stukket mannen rett før ulykken. Mannen mistet dermed kontrollen over bilen. Deretter skjenet bilen over i motgående kjørefelt der den traff lastebilen, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Tirsdag ble den kvinnelige passasjeren varetektsfengslet for en uke med brev- og besøksforbud, siktet for forsettlig drap på 30-åringen.

Kvinnen, som ble lettere skadd i ulykken, benekter å ha stukket mannen. Kvinnens forsvarer Ellen Moen sier at mannen gikk med en saks i bukselinningen og at den derfra må ha trengt inn i magen på ham.

- Ambulanseføreren som undersøkte mannen har forklart at hun så saksen først da de tok av ham klærne. Hun har også fortalt at klærne var hele, sier Moen, som framhever at et saksestikk ville ha gitt merker på klærne.

I forhørsrettens kjennelse går det fram at kvinnen skal ha vært i amfetaminrus da ulykken inntraff og at politiet er usikre på hva som var motiv for stikkingen.

- Det er foreløpig uklart hva som skjedde i forkant av ulykken, sier Abrahamsen.

NTB