Politiet tror Carolin (29) ble skutt

Drapsmistenkt jeger sier de kranglet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet tror at jegeren kan ha skutt 29 år gamle Carolin Stenvall i hodet. Selv om han tidligere har forklart at han dyttet henne bakover etter at hun kom bort til ham og sa: Hvordan er det du kjører, gubbjævel.

Men etter en omfattende rekonstruksjon på fredag har politiet en teori om at hun ble skutt på kloss hold, skriver Expressen.se.

Antok at hun døde

Under rekonstruksjonen en mil sør for Gällivare viste mannen hvordan det gikk til da han traff Carolin. Han har forklart at han skulle tømme søppel på rasteplassen på vei fra jakt og da traff han samtidig på 29-åringen.

De skal ha begynt å krangle og han dyttet henne bakover slik at hun slo hodet og døde. 50-åringen har forklart at han antok at kvinnen døde og at han ikke prøvde på noen form for gjenoppliving.

Men nå mener etterforskerne at forklaringene hans ikke holder mål. I såfall burde politiet funnet blodspor fra Carolin på rasteplassen. Selv om hele 600 personer har blitt avhørt er det ingen som har sagt noe som kan styrke jegerens forklaring, skriver Expressen.se.

Det er heller ingen som har sett Carolin på rasteplassen. Hun forsvant på vei til et jobbintervju 12. september.

Nektet

Politiet tror Carolin (29) ble skutt

50-åringen ble pågrepet torsdag i forrige uke og nektet plent for å ha noe med saken å gjøre. Han ble avhørt av to svært erfarne etterforsningsledere, de samme som fikk Anders Eklund til å erkjenne at han drepte Engla Juncosa Höglund og Pernilla Hellgren i Dalarna.

Forrige brøt gruvearbeideren sammen og ble sendt til sykehus. På søndagen snakket han med sin advokat, Leif Gustafsson, og sa at han ville fortelle sannheten. Da hadde han blitt konfrontert med blodspor funnet i mannens bil. Blodet var fra Carolin Stenvall.

Mandag 20. oktober erkjente han å ha forvoldt en annens død under fengslingsmøtet.

Husket ikke hvor liket lå

Likevel var han ikke veldig behjelpelig med å finne liket av kvinnen. Han sa blant annet til politiet at han ikke ante hvor han hadde dumpet henne. Mannen er oppvokst i området og kjenner skogene rundt Gällivare som sin egen lomme.

Først sent onsdag kveld fant politiet liket. Da kom hukommelsen tilbake og han pekte ut området for politiet, sør for Gällivare.

Politiet tror at Carolin fortsatt var i live da hun ble lagt i bagasjerommet på 50-åringens bil, En Audi A6 Avant.

- Hun kan ha vist livstegn, kanskje ropt, og da kan han ha svingt inn på skogsveien, sier en kilde til Expressen.se.

Der har politiet funnet en blodpøl som stammer fra kvinnens blod, i tillegg til en matte som tydelig stammer fra et bagasjerom til en Audi A6 Avant. Matten var blodig på begge sider.

Den dagen Carolin forsvant hadde den drapsmistenkte 50-åringen vært på jakt. Han hadde med seg våpenet sitt da han forlot jaktlaget.

SKUTT? Politiet mistenker at Carolin (29) ble skutt i hodet.
FUNNET: Liket av Carolin Stenvall ble funnet like utenfor Gällivare onsdag denne uken.