JAGES:  De drapsdømte fangene David Sweat (t.v.) og Richard Matt er fremdeles på frifot. Foto: EPA / New York State Police
JAGES: De drapsdømte fangene David Sweat (t.v.) og Richard Matt er fremdeles på frifot. Foto: EPA / New York State PoliceVis mer

Politiet tror de drapsdømte rømlingene har fått tak i skytevåpen fra gjemmested

Ny fengselsansatt er også pågrepet for å ha hjulpet Sweat og Matt med å rømme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til torsdag norsk natt tid ble det klart at politiet i delstaten New York frykter at de drapsdømte rømlingene David Sweat og Richard Matt kan ha fått tak i minst ett våpen fra hytta hvor de sist skal ha blitt observert nord i delstaten.

Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Sweat og Matt rømte fra fengselet Clinton Correctional Facility 6. juni, og er fremdeles på frifot.

Fant sokk med DNA Den siste observasjonen av rømlingene skal ha skjedd lørdag, og vært i området rundt hytta politiet frykter rømlingene skal ha fått tak i minst ett våpen.

- Så å si alle hytter eller uthus i denne delen av New York har en eller flere hagler eller våpen, sa Charles Guess i New Yorks delstatspoliti på en pressekonferanse onsdag lokal tid.

Guess fortalte også at det er mange jakthytter i området der rømlingene skal ha blitt observert. Disse jakthyttene har vanligvis store mengder våpen og ammunisjon i seg.

På hytta skal politiet også ha funnet en blodfylt sokk hvis blod etter alt å dømme skal stamme fra en fengselsansatt, basert på DNA-undersøkelser foretatt av sokken, ifølge Reuters.

Pågrep enda en fengselsansatt Tidligere samme natt ble det også klart at delstatsmyndighetene i New York har pågrepet nok en fengselsansatt for å ha hjulpet Sweat og Matt med å rømme fra fengselet.

Det er dermed den andre fengselsansatte ved New York-fengselet som er pågrepet av myndighetene for å ha bistått i rømmingen, skriver CNN.

Fengselsvakten som ble pågrepet i natt norsk tid, skal være den som smuglet inn verktøy til Sweat og Matt i fryste kjøttvarer. Det forteller advokaten for påtalemyndigheten i Clinton County til CNN.

Ifølge fengselsvaktens advokat er han pågrepet og siktet for å smuglet inn ulovlige gjenstander, for å ha ødelagt bevis og for tjenesteforsømmelse.

- Kan være borte for alltid Få dager etter at Sweat og Matt rømte, trodde myndighetene at de hadde klart å sirkle inn rømlingene i en liten skog i småbyen Wilsbro ikke langt fra fengselet de rømte fra.

Det viste seg å være feil, og en drøy uke senere måtte New York-guvernør Andrew Cuomo innrømme at fangene kunne være borte for alltid.

Lørdagens antatt observasjon av rømlingene holder imidlertid politiets håp om å fange de to, i live.

Over 1000 politifolk har i flere uker jaktet på de to rømlingene som regnes for å være væpnet og farlige. De to er trolig på rømmen i spredt bebygde skogsområder i det indre av delstaten New York.