Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapet i Vadsø:

Politiet tror de har funnet deler av drapsvåpenet i sjøen

Varetektsfengsler siktet 17-åring i to nye uker.

DREPT: 18 år gamle Håvard Pedersen ble drept i Vadsø tidligere i juli. Foto: Privat
DREPT: 18 år gamle Håvard Pedersen ble drept i Vadsø tidligere i juli. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Finnmark melder mandag i en pressemelding at de har gjort nye funn i forbindelse med drapet på 18 år gamle Håvard Pedersen i Vadsø. Etter at det lenge har vært uklart hvor drapsvåpenet befinner seg, skriver politiet at de nå har funnet det som de mener er deler av drapsvåpenet.

Funnet ble gjort av mannskaper fra politiet i Vadsø i sjøen i området rundt Vadsøya. Gjenstanden er nå sendt til ytterligere kriminalteknisk analyse.

Det planlegges i utgangspunktet ikke ytterligere søk, så fremt det ikke dukker opp nye opplysninger som tilsier at søket bør fortsette, skriver politiet.

Drept på jobb

Den 17 år gamle mannen som er siktet for å ha knivstukket og drept Pedersen mens han var på jobb 14. juli, er samtidig varetektsfengslet i to nye uker. Han er også underlagt brev og besøksforbud i perioden.

Ifølge politiet jobbes det kontinuerlig både med den taktiske og tekniske etterforskningen. Politiet har mål og ønske om å få avhørt den siktede i løpet av uka som kommer.

Den antatte gjerningsmannen ble pågrepet to timer etter drapet. Han hadde da hoppet i sjøen, og ble pågrepet i vannet.

Uklart motiv

Motivet for drapet på 18-åringen er fremdeles ett av de store spørsmålene til politiet. De har tidligere gått ut med at den siktede og drapsofferet var totalt ukjent for hverandre. De har bare gått på samme skole.

- Siktede kom til Vadsø i august 2017. Før det bodde han på asylmottak i Alta i nesten et år. Det er det siste skoleåret som er relevant i denne sammenhengen, sa etterforskningsleder Steffen Andreassen til Dagbladet tidligere i juli.