Politiet tror de har funnet Linda

Politiet tror de har funnet levningene etter 18 år gamle Linda Didriksen. Ingen er mistenkt i saken, og politiet etterlyser nye vitner

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fikk sent lørdag kveld et muntlig svar fra Rettsmedisinsk institutt, men de fikk ikke den konklusjonen de hadde håpet på. Rettsmedisinerne kunne nemlig ikke fastslå at det var Linda Didriksen de hadde funnet.

Samtidig kunne de heller ikke utelukke det. Dermed foreligger det ingen sikker indikasjon på hvem som er funnet, og nye undersøkelser må til. Svarene fra de undersøkelsene vil ikke foreligge før en gang i neste uke.

- Vi arbeider taktisk ut fra at vi har funnet den savnede Linda Didriksen, og ut fra funn antar vi at vi står overfor en drapssak, sier politiinspektør Tove Vangen ved Bodø politidistrikt til NTB.

Funnet på land

Det var lørdag at letemannskaper fant levninger av et menneske ved Storvikskaret i Gildeskål kommune i Nordland. Levningene skal være sterkt preget av å ha ligget lenge ute. Det har blitt søkt både i vannet og på land de siste dagene. Vangen bekrefter overfor NTB at det ikke er funnet menneskelevninger i vannet, men at det derimot er gjort funn av klær i Storvikvannet. Dette vannet ligger noen hundre meter unna funnstedet.

- Levningene er funnet i et område hvor det ikke bor folk, og vi tror vi står overfor en drapssak. Vi har ingen annen fornuftig forklaring på at Linda Didriksen forsvant, sier Vangen.

Etterlyser jente

Kripos er koblet inn i den mulige drapssaken. Totalt jobbet ti etterforskere og teknikere mandag med å prøve å kartlegge hva som er skjedd. På funnstedet ble det gjort tekniske undersøkelser, og samtidig ble flere vitner avhørt. Dette er i hovedsak nye vitner som har tilknytning til den savnedes hjemsted, Ørnes i Meløy, Skaugvold og ved Forsvarets stasjon i Novika.

Politiet gikk i dag ut og ba om at en person som er observert stående i ett busskur på Reipå, antakelig om kvelden 1. juni 2000, melder seg for politiet. Denne personen, som antageligvis er ei jente, har politiet bedt melde seg før uten resultat.

Gravid

Linda Didriksen var gravid i tredje måned og elev ved Ørnes videregående skole hvor hun gikk i tredje klasse. Samboeren hennes er den siste som med sikkerhet har sett henne i livet. Han meldte 18-åringen savnet 1. juni.

Siden den tid har politiet gjennomført over 70 avhør i saken. Funnstedet ligger ikke mer enn om lag 15 kilometer fra Ørnes sentrum, men det var først forrige uke at man begynte undersøkelser i området hvor NATO har en lyttestasjon. Politiet har bedt Forsvaret om å få avhøre de som var på jobb i det aktuelle tidsrommet da Didriksen ble savnet.

Det var politiets etterforskning som førte fram til at letingen ble gjenopptatt nesten ett år etter at jenta forsvant.

  • Politiet gjennomførte en dør-til-dør-aksjon i Meløy uten konkrete resultater. De delte ut løpesedler med bilde av kvinnen, men heller ikke det førte til noe resultat.
  • Røde Kors, Heimevernet og en rekke frivillige privatpersoner deltok i letingen. Et søk med Sea King-helikoter ga ikke noe resultat. Letingen ble konsentrert om landområdet nord for Ørnes.
  • Forsvinningen i kommunesenteret Ørnes i Meløy er de første dagene i juni i fjor toppsak i de lokale mediene i Bodø-distriktet. Den massive pressedekningen resulterte bare i 30 tips til politiet, som nærmest sto på bar bakke i etterforskningen
  • 7. juni ble leteaksjonen innstilt. Lokalbefolkningen frykter at de aldri får vite hva som er skjedd med Linda Didriksen.
  • I slutten av mai i år blir politiets etterforskning tatt opp igjen, og på dagen ett år etter at hun forsvant, blir levningene av det politiet tror er Linda Didriksen funnet ved Storvikskaret, om lag 25 kilometer fra den savnede kvinnens hjem. Det som trolig var kvinnens klær ble to dager i forveien funnet i Skaugvollelva, nesten 20 kilometer fra der levningene ble funnet.

    Saken etterforskes som en mulig drapssak. Men levningene er i så dårlig forfatning at rettsmedisinerne ikke med absolutt sikkerhet kan si at det er Linda Didriksen som ble funnet. Nye undersøkelser må til og svarene foreligger ikke før en gang i neste uke.