FUNNET I SKOGSOMRÅDE: En mann er funnet drept i skogområde i Søndre Land kommune. Politiet har karakterisert den drepte mannen som «sterkt forbrent» og «nærmest forkullet». Foto: Hans Arne Vedlog  /  Dagbladet
FUNNET I SKOGSOMRÅDE: En mann er funnet drept i skogområde i Søndre Land kommune. Politiet har karakterisert den drepte mannen som «sterkt forbrent» og «nærmest forkullet». Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Drap i Søndre Land:

Politiet tror de vet hvem den forbrente og drepte mannen er

Jobber med å varsle pårørende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiadvokat ved Innlandet politidistrikt sier til NRK at politiet har en viss anelse om hvem mannen som ble funnet drept i et skogområde i Søndre Land kommune er.

- Vi jobber med å få varslet pårørende, men vet ikke helt sikkert hvem han var, sier Johansen til NRK.

Politiet jobbet nå intenst med å bli sikre på identiteten til den drepte mannen.

Brent på bål

Politiet tror liket av den drepte mannen ble kastet på et bål på stedet.

- Det er funnet bålrester på stedet, og vi knytter det til brannskadene funnet på mannens kropp, til politiadvokat Kristian Johansen til Dagbladet.

Overfor Dagbladet har Johansen karakterisert den drepte mannen som «sterkt forbrent» og «nærmest forkullet». Brannskadene skal dekke store områder på kroppen til mannen. Det er dermed vanskelig for politiet å identifisere mannen, som er blitt sendt til Rettsmedisinsk institutt for obduksjon.

Bilspor

Politiet skriver i en pressemelding 17.15 at de i ettermiddag har fått den foreløpige obduksjonsrapporten.

- Den understøtter politiets kriminaltekniske undersøkelser om at mannen er drept. Politiet vil ikke komme med ytterligere detaljer rundt innholdet i den foreløpige obduksjonsrapporten, skrives det i pressemeldingen.

VG melder at politiet har sikret interessante bilspor.

Med hensyn til den pågående etterforskningen, ønsker ikke han å svare på spørsmål om hvorfor den foreløpige obduksjonsrapporten understøtter at mannen er drept. Han ønsker heller ikke å svare på om hva slags annen skader enn brannskader, mannen er påført.

Dagbladet oppdaterer saken.