Politiet tror de vet motiv for drap på nordmann i Sverige

En nordmann og en svenske er pågrepet etter at en 58-årig nordmann lørdag kveld ble funnet død i en leilighet sør for Strømstad i Sverige. Politiet mener de vet motivet for drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet ble tilkalt til en leilighet i Hällevadsholm, sør for Strømstad, ved 22.30-tiden lørdag etter melding om husbråk. De fant nordmannen død da de tok seg inn i leiligheten.

Tre personer ble søndag tatt med til avhør hos politiet på bakgrunn av vitneopplysninger. En av de tre ble løslatt etter avhøret, skriver Göteborgs-Posten.

Nekter for drap De to andre ble siktet og har erkjent de faktiske forholdene, men nekter straffskyld for drap.

Svensk politi startet drapsetterforskning etter avhør av de to pågrepne, hvor mistanken mot dem ble styrket. Politiet foretok også tekniske undersøkelser i leiligheten.

- De to har forklart seg for politiet. Jeg kan ikke gå nærmere inn på hva de har forklart, men det finnes et personlig motiv for ugjerningen, opplyser etterforskningsleder Thord Haraldsson ved politiet i Trollhättan til VG Nett. Men han ønsker ikke å gå inn på hva motivet skal være.

Var bekjente De to skal ha vært bekjente av 58-åringen, og drapet skal ha skjedd i offerets leilighet. Den siktede nordmannen er 37 gammel, og svensken er 36 år. Ifølge VG Nett er de to nordmennene kjent av politiet fra tidligere.

De siktede blir framstilt for varetektsfengsling tirsdag.

Nordmannen skal tidligere ha vært bosatt i Sør-Trøndelag, og svensk politi har kontaktet norsk politi, som igjen har varslet mannens norske slektninger.

(NTB)