Politiet ber om tips

Politiet tror denne vannsabotøren har terrorisert kommunen i åtte år. Nå ber de om hjelp for å stoppe «vannmannen»

Slår til om natta.

FANGET PÅ FILM: Politiet mener denne mannen står bak en rekke vannsabotasjer i Bærum kommune de siste åtte årene. Han slo sist til 31. august, og ble da fanget på film. Politiet håper nå at noen kjenner igjen mannen på bildene og kan bidra med tips for å oppklare den spesielle saken. Foto: Politiet
FANGET PÅ FILM: Politiet mener denne mannen står bak en rekke vannsabotasjer i Bærum kommune de siste åtte årene. Han slo sist til 31. august, og ble da fanget på film. Politiet håper nå at noen kjenner igjen mannen på bildene og kan bidra med tips for å oppklare den spesielle saken. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet intensiverer nå jakten på vedkommende som gjentatte ganger har sabotert vannforsyningen på Snarøya i Bærum kommune.

Budstikka omtalte saken først.

- Helt siden 2009 har gjerningsmannen skrudd opp ventilene nede i vannkummer på Snarøya for å sabotere for kommunen. Totalt har det skjedd syv ganger, forteller etterforskningsleder Steinar Slotte i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Slår til om natta

Den første hendelsen fant sted i 2009, men politiet mottok ikke en anmeldelse før i 2014. Siden har politiet etterforsket saken, men de har fortsatt ikke klart å avsløre gjerningspersonen, som av politiet omtales som «vannmannen».

- Vi kan ikke være 100 prosent sikker, men alt tyder på at det er den samme mannen som står bak alle sabotasjene. Vedkommende slår alltid til mellom klokka tre og fem på natta, og bruker samme framgangsmåte hver gang. En hypotese er at dette er en person som har et dårlig forhold til Bærum kommune og vil ødelegge for kommunen, sier Slotte.

Fanget på film

Sist mannen slo til var klokka fem om natta 31. august. Han ble da fanget opp av et viltkamera som var montert i kummen han hadde tatt seg ned i.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.