FANGET PÅ FILM: Politiet mener denne mannen står bak en rekke vannsabotasjer i Bærum kommune de siste åtte årene. Han slo sist til 31. august, og ble da fanget på film. Politiet håper nå at noen kjenner igjen mannen på bildene og kan bidra med tips for å oppklare den spesielle saken. Foto: Politiet
FANGET PÅ FILM: Politiet mener denne mannen står bak en rekke vannsabotasjer i Bærum kommune de siste åtte årene. Han slo sist til 31. august, og ble da fanget på film. Politiet håper nå at noen kjenner igjen mannen på bildene og kan bidra med tips for å oppklare den spesielle saken. Foto: PolitietVis mer

Politiet ber om tips

Politiet tror denne vannsabotøren har terrorisert kommunen i åtte år. Nå ber de om hjelp for å stoppe «vannmannen»

Slår til om natta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet intensiverer nå jakten på vedkommende som gjentatte ganger har sabotert vannforsyningen på Snarøya i Bærum kommune.

Budstikka omtalte saken først.

- Helt siden 2009 har gjerningsmannen skrudd opp ventilene nede i vannkummer på Snarøya for å sabotere for kommunen. Totalt har det skjedd syv ganger, forteller etterforskningsleder Steinar Slotte i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Slår til om natta

Den første hendelsen fant sted i 2009, men politiet mottok ikke en anmeldelse før i 2014. Siden har politiet etterforsket saken, men de har fortsatt ikke klart å avsløre gjerningspersonen, som av politiet omtales som «vannmannen».

- Vi kan ikke være 100 prosent sikker, men alt tyder på at det er den samme mannen som står bak alle sabotasjene. Vedkommende slår alltid til mellom klokka tre og fem på natta, og bruker samme framgangsmåte hver gang. En hypotese er at dette er en person som har et dårlig forhold til Bærum kommune og vil ødelegge for kommunen, sier Slotte.

Fanget på film

Sist mannen slo til var klokka fem om natta 31. august. Han ble da fanget opp av et viltkamera som var montert i kummen han hadde tatt seg ned i.

- Det er satt opp viltkamera i de aktuelle kummene mannen bruker. Han ble fanget opp av kameraet sist, men oppdaget det raskt. Han fikk derfor panikk, rev ned kameraet og flyktet fra stedet, forteller etterforskningslederen.

I hastverket med å komme seg vekk fra stedet, glemte mannen igjen arbeidsredskapet sitt i kummen. Politiet har dermed sikret seg flere nye spor i saken og sendt DNA-prøver til analyse.

I AKSJON: Her er mannen i aksjon i en kum på Snarøya. Like etterpå oppdager han kameraet, og flykter fra stedet. Foto: Politiet
I AKSJON: Her er mannen i aksjon i en kum på Snarøya. Like etterpå oppdager han kameraet, og flykter fra stedet. Foto: Politiet Vis mer

Politiet mener mannen er erfaren og har god kunnskap om vannsystemer.

- Dette er ikke noe hvem som helst kunne ha gjort. Det er i tillegg veldig farlig å ta seg ned i kummer og skru opp ventilene, slik han gjør. Vanntrykket er meget sterkt, og i verste fall kan man drukne i kummen, sier Slotte.

Alvorlige konsekvenser

Han forteller videre at mannens handlinger kan få alvorlige konsekvenser.

- Vanntrykket forsvinner fra boligene som følge av sabotasjene, og det kan ta litt tid å rette opp i. Skulle det begynne å brenne, kan dette få svært alvorlige konsekvenser. Ved en eventuell brann ikke vil ikke brannvesenet klare å få trykk på vannet i slukkearbeidet.

Politiet håper nå at noen kjenner igjen mannen på bildene og kan bidra med tips for å oppklare den spesielle saken.

- Dersom noen kjenner igjen mannen som har terrorisert Snarøya i snart ni år, ta kontakt med politiet. Vi må få stoppet ham og ser alvorlig på denne saken, avslutter etterforskningslederen.