IKKE AVHØRT: Politiet tror det kan bli umulig å avhøre mannen som er siktet for å ha drept tre personer ombord på Valdresekspressen for to måneder siden. 
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
IKKE AVHØRT: Politiet tror det kan bli umulig å avhøre mannen som er siktet for å ha drept tre personer ombord på Valdresekspressen for to måneder siden. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Politiet tror det kan bli umulig å avhøre trippeldrapssiktet

- Vi er litt usikre på hvorfor vi ikke får avhør av ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet innser at de kanskje må avslutte etterforskningen av drapene på Valdresekspressen uten å få avhørt den siktede mannen.

Snart to måneder etter at tre personer ble drept med kniv på Valdresekspressen, er den siktede 30-åringen fra Sør-Sudan fortsatt ikke avhørt, skriver Bergens Tidende.

- Vi innser nå at vi kan komme i en situasjon der vi aldri får avhørt siktede. Det er beklagelig, men vi skal likevel klare å komme i mål med etterforskningen på en god måte, sier regionlensmann Åge Løseth i Sogndal, som har ansvaret for etterforskningen.

Den som er siktet i en straffesak, har ingen plikt til å forklare.

- Vi er litt usikre på hvorfor vi ikke får avhør av ham, om det er fordi han ikke vil, eller fordi han ikke er i stand til det, sier Løseth. Han håper å få i stand avhør på nyåret, men regner ikke med å få det til.

30-åringen ble sist måned overført fra Sandviken sykehus til Bergen fengsel. Rett over nyttår fremstilles han for videre varetektsfengsling.

(NTB)