Politiet tror det kan være flyplassledelsen selv som utplasserte den mistenkelige kofferten

Fortsetter etterforskningen etter bombealarmen på Rygge.

STENGTE: Politiet stenge av Rygge flyplass fredag kveld etter funn av en mistenkelig koffert i et kontorbygg i tilknytning til terminalen. I tillegg var både brannvesen og ambulanser tilstede i beredskapsøyemed.

Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix
STENGTE: Politiet stenge av Rygge flyplass fredag kveld etter funn av en mistenkelig koffert i et kontorbygg i tilknytning til terminalen. I tillegg var både brannvesen og ambulanser tilstede i beredskapsøyemed. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet tror det kan være flyplassledelsen selv som utplasserte den mistenkelige kofferten som utløste bombealarm på flyplassen fredag.

Avhør - Vi har nå flere avhør vi skal gjennomføre. Foreløpig har vi ikke noen informasjon om hvor denne kofferten kommer fra, sier operasjonsleder Villy Meyer i Østfold politidistrikt til NTB lørdag morgen.

Politiet har nå sikret seg overvåkningsbilder og skal avhøre vitner i løpet av de neste dagene.

- Den akutte fasen i saken er nå over, og etterforskningen av saken vil bli prioritert deretter, sier han.

Sikkerhetsøvelser Politiet i Østfold uttalte fredag kveld at de tror det er flyplassledelsen som kan ha plassert kofferten der. Mye tyder på at kofferten er blitt brukt til sikkerhetsøvelser tidligere.

- Vi heller mot den teorien at dette tilhører flyplassen som en del av et sikkerhetssystem. Men den skulle aldri vært på det kontoret, sa innsatsleder Arne Næss til Moss Avis fredag.

NTB har gjentatte ganger forsøkt å få kontakt med ledelsen på Rygge lørdag, uten å få svar.

(NTB)

FLYPLASSEN: Det viste seg å ikke være en bombe i kofferten, men den inneholdt klær og gjenstander som ved gjennomlysing kunne ligne på det. 

Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix
FLYPLASSEN: Det viste seg å ikke være en bombe i kofferten, men den inneholdt klær og gjenstander som ved gjennomlysing kunne ligne på det. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix Vis mer