Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dobbeltdrapssaken i Bergen:

Politiet tror dobbeltdrapet skjedde på hospitset

Ytterligere en person, en 30 år gammel mann, ble pågrepet i dobbeltdrapssaken i Bergen fredag. Politiet forteller at deres hovedhypotese er at drapet fant sted på hospitset i Møllendalsveien.

PÅGREPET: Ytterligere en person ble pågrepet i forbindelse med dobbeltdrapet i Bergen fredag. Mannen (30) ble pågrepet like før klokken 14 i Bergen sentrum, og pågripelsen foregikk uten dramatikk, forteller politiadvokat Inger-Lise Høyland på en pressekonferanse. Video: NTB Scanpix Vis mer

Totalt er fire menn siktet for drap eller medvirkning til drap, i saken der en 29 år gammel kvinne og en mann i 40-åra mandag ettermiddag ble funnet drept ved Gullfjellet utenfor Bergen.

Fredagens pågripelse av 30-åringen fant sted like før klokka 14, og foregikk uten dramatikk, opplyser politiadvokat Inger-Lise Høyland på en pressekonferanse fredag ettermiddag. Det er foreløpig ikke tatt stilling til om mannen skal varetektsfengsles.

– Vår hovedhypotese om at dette er et drap, er styrket. Både gjennom obduksjon, tekniske undersøkelser og vitneavhør. Hovedhypotesen vår er at de ble drept i Møllendalsveien for så å bli fraktet til funnstedet, sier Høyland.

Blodig seng

Tirsdag, dagen etter at de avdøde ble funnet, gjennomførte politiet omfattende undersøkelser på et hospits i Møllendalsveien, i bydelen Danmarksplass i Bergen.

Her observerte Dagbladets reporter på stedet blant annet at politiet gjorde funn av det som så ut til å være en blodig seng under en presenning utenfor adressen. Kilder med kjennskap til etterforskningen har tidligere opplyst til Dagbladet at de to skal ha blitt brutalt knivdrept.

BLODIG SENG: Tirsdag gjennomførte politiet undersøkelser ved et hospits i Bergen, der det blant annet ble funnet det som ser ut til å være en blodig seng.
BLODIG SENG: Tirsdag gjennomførte politiet undersøkelser ved et hospits i Bergen, der det blant annet ble funnet det som ser ut til å være en blodig seng. Vis mer

Også en femte person var pågrepet i drapssaken, siktet for å ha ødelagt bevis. Han ble imidlertid løslatt av politiet onsdag kveld.

De tre mennene, på henholdsvis 33, 36 og 56 år, som tidligere denne uka ble siktet for drap eller medvirkning, er alle varetektsfengslet i fire uker.

Både 33-åringen og 36-åringen nekter straffskyld, mens 56-åringen foreløpig ikke har latt seg avhøre av politiet.

Har fått 80 tips i saken

Politiet vil fortsette med etterforskningen gjennom helga.

– Etterforskningen pågår fortsatt med store ressurser, og vi har 30 til 40 personer som jobber utelukkende med denne saken, forteller Høyland.

Totalt har 40 vitner blitt avhørt – noen av dem flere ganger, forteller hun. Det har også kommet inn 80 tips.

– Flere av dem av stor interesse for den videre etterforskningen, sier politiadvokaten.

På en pressekonferanse onsdag ettermiddag fortalte politiadvokat Inger Lise Høyland at de to drepte og alle de siktede kjente hverandre. Hun ønsket imidlertid ikke å gå inn på hvilken relasjon mannen som ble pågrepet fredag har til de andre i saken.