Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet tror en taxisjåfør fra Oslo (28) står bak brutal Asker-kidnapping

Et nøkkelvitne så den bortførte kvinnen i fortvilet slåsskamp med sin kidnapper.

HAR SIKTET 28-ÅRING: Politiadvokat Børre Enoksen sier til Dagbladet at politiet likevel ikke vet hvem mannen som tvang den kidnappede kvinnen inn i bagasjerommet er. Foto/video: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HAR SIKTET 28-ÅRING: Politiadvokat Børre Enoksen sier til Dagbladet at politiet likevel ikke vet hvem mannen som tvang den kidnappede kvinnen inn i bagasjerommet er. Foto/video: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| SANDVIKA (Dagbladet): Et nøkkelvitne har meldt seg for politiet i dag i jakten på mannen som kidnappet den 26 år gamle søsteren til en profilert NRK-medarbeider. Hun ble med vold brutalt tvunget inn i bagasjerommet på en bil, før kidnapperen forsvant med fangsten - til et foreløpig ukjent sted.

- Et vitne så selve kidnappingen. Det var et basketak mellom kvinnen og kidnapperen. Vedkommende som så dette kjørte forbi idet det skjedde, sier politiadvokat Børre Enoksen i Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.

Vitnet registrerte ikke hva slags bil kidnapperen kjørte, og politiet kjenner ikke identiteten hans.

Oppdragsgiver
Mannen er beskrevet som etnisk norsk, skallet og veltrent. Kvinnen har forklart til politiet at kidnapperen sa han begikk ugjerningen mot betaling fra en oppdragsgiver.

Politiet tror en 28 år gammel taxisjåfør fra Oslo for å være oppdragsgiveren.

Mannen har til flere vitner sagt at han var svært forelsket i kvinnen, noe kvinnen også kjente til. Mannen er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, siktet for frihetsberøvelse.
Handleliste
Han nekter straffskyld, og ba om å bli løslatt. Ønsket ble ikke etterkommet, da politiet anser faren for bevisforspillelse som stor.

I mannens leilighet fant politiet både 10 000 kroner i kontanter og en lapp hvor en liste over gjenstander politiet anser kunne brukes i kidnappingen.

Mannens forsvarer Petter Sørensen har sagt til Dagbladet at dette var «helt vanlige husholdningsgjenstander».

Etter det Dagbladet får opplyst har 28-åringen forklart i avhør at lista var ei handleliste.

Kvinnens mor, far og bror har vært bortreist. De fikk den forferdelige beskjeden i utlandet, og er nå hjemme i Norge.

BORTFØRT MED VOLD: Her ble kvinnen kidnappet. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET
BORTFØRT MED VOLD: Her ble kvinnen kidnappet. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!