Politiet tror etterlyste Kim Andreas (23) følger med på nyhetene om seg selv

- Ellers hadde vi ikke gått ut som vi har gjort.

TROR HAN FØLGER MED: Politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen tror Kim Andreas (23) følger med. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet/Poltiiet
TROR HAN FØLGER MED: Politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen tror Kim Andreas (23) følger med. Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet/PoltiietVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLEHAMMER (Dagbladet): Politiet i Gudbrandsdalen tror draps-etterlyste Kim Andreas Kristiansen (23) følger med på nyhetene om seg selv, en uke etter at stefaren hans ble funnet drept og brent på et bål i Øyer.

- Vi hadde ikke sagt ting som vi sier, hvis ikke vi hadde trodd at han følger med. Det ville ikke vært noe poeng å henvende oss direkte til ham gjennom media, hadde vi ikke trodd at han følger med, sier politistasjonssjef Bjørn Egil Bergundhaugen til Dagbladet.

- Han er interessert Brannen politiet rykket ut til torsdag for en uke siden, skulle vise seg å være mye større. Fortsatt har ikke Kristiansen, som er siktet for drapet, meldt seg for politiet.

- Vi forventer at han er interessert i det som skjer her. Vi mener han følger med, indirekte eller direkte, sier Bergundhaugen.

Stasjonssjefen vil ikke si om de har nye - eller noen - elektroniske spor etter Kristiansen.

FORTSATT BORTE: Det har gått en uke siden Kim Andreas Kristiansens stefar ble funnet drept. Foto: Politiet
FORTSATT BORTE: Det har gått en uke siden Kim Andreas Kristiansens stefar ble funnet drept. Foto: Politiet Vis mer

- Det kan jeg ikke kommentere, men selvsagt er det en del av etterforskningen.

Politiet har hatt inn flere titalls personer til avhør, deriblant personen som nå er siktet etter at han ifølge politiet avga falsk forklaring.

- En sak som dette er dynamisk - så ett avhør kan føre til avhør av enda en person. Det vil fortsette å gjøres avhør i denne saken, sier Bergundhaugen. 

- Tror på en løsning Politiet tror ikke det er negativt at det er gått en uke uten tegn til Kristiansen - og uten en forklaring på hvordan et lik havnet på et bål på Hafjelltoppen.

- Svinner håpet på å finne Kristiansen?

- Nei. Vi føler det slik at jo flere dager som går, jo sterkere blir vi i troen på en løsning. Vi oppfordrer ham til å melde seg - det er derfor vi har henvendt oss direkte til ham gjennom media, sier Bergundhaugen.

LES OGSÅ: Derfor hadde politiet bilder av ustraffede Kim Andreas (23).

Tirsdag pågrep politiet en nær bekjent av Kristiansen. Han er siktet for medvirkning til drap, og framstilles for varetektsfengsling i dag.

- Vi mener at den pågrepne og deres bekjentskap kan hjelpe. Kanskje Kim Andreas ser at det er god moral å møte her, nå, sier Bergundhaugen.

I går gjennomsøkte politiet et hus på Lillehammer, som kan knyttes til drapsetterforskningen.

Dagbladet var tilstede da politiet kom ut med en sort bag fra huset. Det er ukjent hva slags innhold bagen har, eller hvilken tilknytning den kan ha til etterforskningen.

- Samarbeider Mannen som de siste to dagene er blitt avhørt etter å ha blitt siktet for medvirkning, er i tidlig 20-åra. Hans advokat, Lavranz Stavrum, sier mannen samarbeider godt med politiet.

- Jeg kan ikke gå inn på avhørene, men han samarbeider godt og har gitt sin forklaring.

Det er ikke kjent om han vil samtykke fengsling i dag.

- Det er avhengig av hvilken begjæring som fremmes, om han vil samtykke. Men inntil videre har han gitt inntrykk for at han samarbeider med politiet, sier mannens Stavrum.

Les alt om drapssaken på Dagbladets samleside.

Politiet har gått ut med følgende signalement på 23-åringen: 164 cm, kraftig kroppsbygning, kort, blondt hår, bruker mørke briller.

Det er ukjent for politiet hvilke klær den siktede er iført. Andre kjennetegn er tatovering på høyre arm, bryst og venstre legg.