BRUTALT:  Politietterforskere på vei inn i gården i Frognerveien i Oslo, der to prostituerte ble funnet kneblet ved 17-tiden mandag. FOTO: TORBJØRN GRØNNING.
BRUTALT: Politietterforskere på vei inn i gården i Frognerveien i Oslo, der to prostituerte ble funnet kneblet ved 17-tiden mandag. FOTO: TORBJØRN GRØNNING.Vis mer

Politiet tror flere prostituerte er voldtatt

Oppfordrer alle som er blitt utsatt for overgrep til å melde seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Politiet i Oslo mener at overfallene av tre prostituerte kvinner de siste dagene ikke er enestående, og oppfordrer alle som er blitt utsatt for lignende overgrep, til å melde seg.

De to ungarske kvinnene som ble tapet fast, voldtatt og ranet i en leilighet på Frogner denne uken og den russiske kvinnen som senere meldte fra om en lignende opplevelse fra lørdag i forrige uke, har alle fortalt politiet at de har hørt om andre kvinner som er blitt utsatt for det samme.

- Derfor vil jeg sterkt oppfordre andre kvinner som har vært utsatt for overgrep, til å melde fra til politiet, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde som er leder for vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Hun sier de anmeldte tilfellene er «veldig brutale og grove overgrep» som etterforskes med høy prioritet.

Ifølge TV 2 har politiet opplysninger som peker i retning konkrete gjerningspersoner.

Rohde vil ikke gå så langt, men sier til kanalen at politiet har opplysninger i saken som vil bringe etterforskningen videre.

- Jeg har stor tro på at vi sirkler inn disse gjerningspersonene, sier Rohde til TV 2.

(NTB)