Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet tror Galinas drapsmann tok med seg telefonen hennes

Sist registrert på St. Hanshaugen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet mistenker at Galina Sandevas drapsmann tok med seg mobiltelefonen hennes, en svart Globul M100, fra bilen hvor hun ble drept onsdag i forrige uke.

Stein Olav Bredli, leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, sier de er svært interessert i informasjon om telefonen, som selges av et telenoreide bulgarsk selskap.

FORSVUNNET: Telefonen av denne typen er borte.
FORSVUNNET: Telefonen av denne typen er borte. Vis mer

Telefonen ble sist registrert på en basestasjon på St. Hanshaugen/Ila i Oslo kl. 22.32, omtrent en time etter at politiet mener 28 år gamle Sandeva ble drept på Bispekaia ved Operaen i Oslo sentrum. Bredli ønsker ikke å kommentere om telefonen er brukt i tidsrommet fra nødanropet til den var innom basestasjonen på St. Hanshaugen. Politiet har kartlagt at telefonen har slått inn på flere basestasjoner på veien, men at det er vanskelig å trekke ut reiseveien, fordi basestasjonene overlapper hverandre.

- Vi håper at telesporene vil hjelpe oss med hva slags reisemåte personen har brukt fra åstedet, sier Bredli.

Ringte politiet Han opplyste på en pressekonferanse i ettermiddag at det kom et nødanrop fra Sandevas telefon kl. 21.32. Politiet mener nå at hun ble drept omtrent på det tidspunktet.

image: Politiet tror Galinas drapsmann tok med seg telefonen hennes

- Anropet varte i åtte sekunder, og ble oppfattet som en «lommeanrop», sier Bredli.

Bilen Sandevas ble funnet i, en blågrå Ford Fiesta med bulgarske skilter, ble registrert i bomstasjonen på Ulven kl. 20.38 på vei mot sentrum.

image: Politiet tror Galinas drapsmann tok med seg telefonen hennes

- Vi er spesielt interessert i tips og informasjon fra noen som kan ha sett noe fra 20.38 og utover onsdag kveld, sier Bredli.

Ønsker bilder og video Politiet ønsker ikke å kommentere hva de mener kan være drapsvåpenet eller om hvordan hun ble drept.

Sandeva var sexarbeider, og en av politiets teorier er at hun kan ha blitt drept av en kunde.

BILEN: Sandeva ble funnet drept i denne bilen.
BILEN: Sandeva ble funnet drept i denne bilen. Vis mer

Politiet har tidligere bedt alle som var i området ved operaen i Oslo ettermiddag/kveld onsdag 16. desember, og spesielt personer som tok bilder eller video, om å ta kontakt.

Politiet ber publikum ta kontakt på tipstelefonnummer 22669600 eller e-post: kriminalvakten.oslo@politiet.no, merket «bispekaia».

DREPT: Galina Sandeva.
DREPT: Galina Sandeva. Vis mer
Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media