Politiet tror Gamal drepte Gry i affekt

SKIEN (Dagbladet): Det kan ta flere måneder før den endelige obduksjonsrapporten er klar i Gry-saken. Først over helga kommer nye obduksjonssvar. Politiet mener nå at Gamal kvalte Gry i affekt, og at handlingen vanskelig kan ha vært planlagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Imens foretar politiet i Skien et nytt rettslig avhør av en person i Gamal og Grys krets i Israel. Hvem politiet skal avhøre, vil ikke politiadvokat Jon H. Borgen ut med.

En aktuell person kan være en nevø av Gamal som også skal ha kjent Gry svært godt. Politiet setter de mange mobiloppringningene fra Israel til Grys hemmelige telefon i sammenheng med forholdet.

Den siste mobiloppringningen fra Grys telefon skal ha vært notert klokka 14.37 drapslørdagen. Samtalen er sporet til Israel.

Ifølge en israelsk avis skal Grys savnede mobiltelefon ha vært i bruk flere hundre ganger i løpet av få uker, i kontakt med en bestemt person i Israel.

Politiet tror kjærlighetsforholdet som angivelig skjuler seg bak den utstrakte telefoneringen, kan ha utløst drapet i videoforretningen.

- Tvilsomt

Gamal Hoseins forsvarer Jan Erik Granmo mener politiet beveger seg på tvilsomt plan i forsøkene på å etablere drapsmotivet.

- Dersom dette kjærlighetsforholdet var til de grader reelt og Gry endatil var redd for at Gamal skulle ta henne, slik politiet tidligere har hevdet, hvorfor ble hun hos ham? Hvorfor jobbet de sammen denne dagen, og hvorfor gikk hun aldri til politiet?

Granmo mener det er mange åpenbare svakheter i politiets bestrebelser på å feste Gamal til drapet på kona.

- Det som ikke stemmer med politiets utgangspunkt, det vrir man på for å få det til å passe hovedteorien. En slik metodikk er ikke egnet til å finne sannheten, sier Granmo.

- Drept i affekt

Skienspolitiet heller nå til å tro at Gamal drepte Gry i affekt, og ikke med overlegg, slik man tidligere mistenkte.

Politiet vil ikke svare på noen av disse spørsmålene, eventuelt drøfte andre huller i sine teorier. Politiet står fast på at Gry er tatt av dage av Gamal i videogrillen før klokka 16 lørdag 13. januar. Observasjonene av Gry gående i Skien mellom klokka 16 og 17, observasjoner som indikerer at en annen person kan ha tatt Gry av dage, ser politiet helt bort fra. De mener funnet av Gry - uten vann i lunger og mage, med alle klærne på og med kvelningsmerker på halsen - styrker teorien om at Gamal utførte drapet, trolig i affekt.

IKKE OVERLEGG:</B> Skienspolitiet heller nå til å tro at Gamal drepte Gry i affekt, og ikke med overlegg, slik man tidligere mistenkte.