DRAP ELLER SELVDRAP: Politiet har gjort funn som peker på at bilbrannen på Dokka ikke var en ulykke. Foto: Jesper Nordahl Finsveen / Dagbladet
DRAP ELLER SELVDRAP: Politiet har gjort funn som peker på at bilbrannen på Dokka ikke var en ulykke. Foto: Jesper Nordahl Finsveen / DagbladetVis mer

Politiet tror ikke bilbrannen på Dokka er en ulykke

Politiet venter på obduksjonsrapporten i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Personen som ble funnet død i en utbrent bil ved Torpeskogen nær Dokka i Oppland natt til mandag er fortsatt ikke identifiser og politiet i Vestoppland politidistrikt beskriver fortsatt saken som mistenkelig.

I dag ventes obduksjonsrapporten fra Folkehelseinstituttet, som vil gi politiet flere svar i saken. Politiet har allerede konkludert med at hendelsen ikke er en ulykke.

- Vi mener at dette ikke var en ulykke, ut ifra hvilke funn vi har gjør på stedet, sier Trine Hanssen i Vestoppland politidistrikt til Dagbladet.

- Vi håper at obduksjonsrapporten kommer i dag. Videre skal Kripos bistå i identifiseringsarbeidet. Hva som skjer videre etterforskning, vet vi ikke før vi har fått rapporten. Da vil vi ta avgjørelsen på hvilke taktiske etterforskningsskritt vi vil gjøre framover, sier Hanssen.

Mandag uttalte politiet at den avdøde ikke var formelt identifisert, men at de hadde en anelse om hvem den avdøde var, altså eieren av bilen. Mandag forsøkte politiet å nå bileieren, men oppnådde aldri kontakt.

Det var en tilfeldig forbipasserende gårdeier som kjørte forbi den brennende bilen natt til mandag og varslet brannvesenet. Meldingen ble mottatt rundt klokka 04.00, og brannvesenet var på stedet like etter.

Først etter at røyk og brann hadde lagt seg, fant brannvesenet ut at det lå en død person inni bilen.

MISTENKELIG: Krimteknikere fra Gjøvik reiste til funnstedet ved Torpeskogen nær Dokka i Oppland for å undersøke den utbrente bilen og den avdøde personen i den. Politiet karakteriserer dødsfallet som mistenkelig. Foto: Per Zhang Skjønberg / Oppland Arbeiderblad / NTB Scanpix
MISTENKELIG: Krimteknikere fra Gjøvik reiste til funnstedet ved Torpeskogen nær Dokka i Oppland for å undersøke den utbrente bilen og den avdøde personen i den. Politiet karakteriserer dødsfallet som mistenkelig. Foto: Per Zhang Skjønberg / Oppland Arbeiderblad / NTB Scanpix Vis mer