Politiet tror ikke bilbrannen på Dokka er en ulykke

Politiet venter på obduksjonsrapporten i dag.

DRAP ELLER SELVDRAP: Politiet har gjort funn som peker på at bilbrannen på Dokka ikke var en ulykke. Foto: Jesper Nordahl Finsveen / Dagbladet
DRAP ELLER SELVDRAP: Politiet har gjort funn som peker på at bilbrannen på Dokka ikke var en ulykke. Foto: Jesper Nordahl Finsveen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Personen som ble funnet død i en utbrent bil ved Torpeskogen nær Dokka i Oppland natt til mandag er fortsatt ikke identifiser og politiet i Vestoppland politidistrikt beskriver fortsatt saken som mistenkelig.

I dag ventes obduksjonsrapporten fra Folkehelseinstituttet, som vil gi politiet flere svar i saken. Politiet har allerede konkludert med at hendelsen ikke er en ulykke.

- Vi mener at dette ikke var en ulykke, ut ifra hvilke funn vi har gjør på stedet, sier Trine Hanssen i Vestoppland politidistrikt til Dagbladet.

- Vi håper at obduksjonsrapporten kommer i dag. Videre skal Kripos bistå i identifiseringsarbeidet. Hva som skjer videre etterforskning, vet vi ikke før vi har fått rapporten. Da vil vi ta avgjørelsen på hvilke taktiske etterforskningsskritt vi vil gjøre framover, sier Hanssen.

Mandag uttalte politiet at den avdøde ikke var formelt identifisert, men at de hadde en anelse om hvem den avdøde var, altså eieren av bilen. Mandag forsøkte politiet å nå bileieren, men oppnådde aldri kontakt.

Det var en tilfeldig forbipasserende gårdeier som kjørte forbi den brennende bilen natt til mandag og varslet brannvesenet. Meldingen ble mottatt rundt klokka 04.00, og brannvesenet var på stedet like etter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer