Politiet tror ikke Vesteng ble ranet

Sarpingen Jan Oddvar Vesteng som ble funnet sterkt forslått på ved et tivoli på Hellerudsletta fredag, ble trolig ikke ranet. Lommeboka hans som ble funnet rundt 400 meter fra bobilen til avdøde var nemlig ikke tom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var noen hundrelapper i lommeboka. Politiet tror derfor ikke at han ble banket opp og ranet. Likevel forsøker politiet å finne ut hvor mye penger Vesteng egentlig hadde da han gikk ut.

Blodsporene som ble funnet like ved inngangen til Hellerudsletta er nå til DNA-analyse.

- Det vil ta flere uker før vi kan fastslå om blodet stammer fra Vesteng eller noen andre, sier politiadvokat Bjørn Arne Tronier til Dagbladet.no.

Pub-besøk

Natt til i dag avsluttet politiet avhøret av drosjesjåføren som kjørte Vesteng til Hellerudsletta etter et pub-besøk på Versthuset Rudolf på Vestli. Avdøde bestilte Oslo-drosja.

- Sjåføren er ikke mistenkt i saken, men har status som vitne, sier Tronier.

Sjåføren har forklart at Vesteng ikke sa noe spesielt som kan kaste lys over saken i bilen på vei til Hellerudsletta. Turen dit tar 10-15 minutter fra Vestli. Turen gikk fra puben rundt 22.30-tida. Politiet vet derfor at Vesteng må ha vært utsatt for stump vold mot hodet en gang etter denne tiden, og fram til 08.15 dagen etter da han ble funnet.

- Er det noen andre som kan bekrefte drosjesjåførens vitneprov?

- Sjåføren har forklart at han så en vekterbil da han leverte Vesteng. Denne vekteren har bekreftet at han var i området på det aktuelle tidspunktet.

Trenger vitner

Politiet ber personer som var ved Hellerudsletta fra 22.30 torsdag og fram til fredag morgen om å melde seg som vitner. Etterforskerne har fått tak i mobilutskrifter på de som var området på det aktuelle tidspunktet. I tillegg gjennomgår de drosjeturer fra området samme tidspunkt.