LØSLATT MOT KAUSJON: Virginia Soares de Souza etterforskes for opptil 300 drap. Politiet tror hun samarbeidet med sju andre på sykehuset der hun var sjef for intensivavdelingen. Selv nekter hun straffskyld. Foto: AFP / NTB scanpix
LØSLATT MOT KAUSJON: Virginia Soares de Souza etterforskes for opptil 300 drap. Politiet tror hun samarbeidet med sju andre på sykehuset der hun var sjef for intensivavdelingen. Selv nekter hun straffskyld. Foto: AFP / NTB scanpixVis mer

Politiet tror intensivlegen Virginia ledet et dødskartell som drepte opptil 300 pasienter

Tror lydopptak avslører «Doktor Død» og hennes medsammensvorne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Brasilliansk politi mistenker at legen Virginia Helena Soares de Souza kan være landets verste seriemorder noen sinne.

Virginia Helena Soares de Souza var sjef for intensivavdelingen ved sykehuset i byen Curitiba.

Soares de Souza - som i brasilliansk presse har fått tilnavnet «Doktor Død» - er siktet for å ha tatt livet av opptil 300 pasienter på sykehuset.

Hennes metode skal, ifølge politiet, ha vært å stenge av respiratorene - og andre lignende maskiner - som svært syke pasienter var koblet til for å holde seg i live. Hun skal også ha gitt en lang rekke pasienter dødelige doser muskelavslappende medisin.

- Ikke alene Først etterforsket politiet Soares de Souza for sju drap - men etter at det brasillianske helsedepartementet gikk inn i saken, og gransket 1700 legejournaler, tror politiet legen står bak opptil 300 drap.

Politiet etterforsker også om hun ikke var alene.

Ifølge The Independent mistenker politiet at hun var leder for en gruppe ansatte på sykehuset, og at disse sammen sto bak drapene.

Tre anestesileger ble også arrestert i saken i februar, og totalt er sju sykehusansatte - i tillegg til «Doktor Død» - under etterforskning i saken. Politiet har etterforsket saken i totalt omkring ett år.

- Avslørende lydopptak Sentralt blant politiets bevis i saken er lydopptak der legen ifølge Sky News snakker med disse kollegaene om å «rense» intensivavdelingen på sykehuset. På et av opptakene sier legen:

- Jeg får kløe av det.

Det skal også være vitner til flere av siktelsespunktene. En sykepleier har på brasilliansk TV latt seg intervjue om at hun så Soares de Souza skru av en respirator så en pasient døde.

Soares de Souza er løslatt mot kausjon. Hun nekter straffskyld, og i brasilliansk presse har både hun og hennes advokat kommet med skarp kritikk av etterforskningen. Selv har hun uttalt at hun aldri har gjort noe galt.

SJEF FOR INTENSIVEN: Bak denne døra er intensivavdelinga der Soares de Souza jobbet - og hvor politiet tror hun tok livet av opptil 300 pasienter. Foto: Reuters / NTB scanpix
SJEF FOR INTENSIVEN: Bak denne døra er intensivavdelinga der Soares de Souza jobbet - og hvor politiet tror hun tok livet av opptil 300 pasienter. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer