- Politiet tror jeg drepte Tina

Drosjesjåføren som er arrestert i Tina-saken vil ikke bli framstilt for varetektsfengsling i dag. - De mistenker meg for å ha begått drapet, sier 34-åringen som ønsker å være med på politiets pressekonferanse i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han forklarer at retten vil være stengt når fristen går ut i 18-tida, og at de derfor kan vente til i morgen tidlig. Politiet vil ikke framstille 34-åringen for varetektsfengsling i dag. Utover det henviser de til pressekonferansen klokka 17.

Sjåførens forsvarer, Viktor Westlye, raser mot politiets opptreden.

- Jeg og min klient har ikke fått vite noen ting. Jeg har ikke fått beskjed om han blir framstilt for varetekt. De har lagt fullstendig lokk på saken, sier Westlye til Dagbladet.no.

Han forlanger at 34-åringen slippes fri når 24-timersfristen går ut i ettermiddag, og har klaget saken inn for Stavanger byrett.

- Forhørsretten kan ikke gripe inn på forhånd i slike saker. Men dersom politiet holder den siktede lenger enn 24 timer, må de ha en god forklaring på det. Dersom det viser seg at politiet har gjort noe galt i sin håndtering av den siktede, vil dette selvsagt bli påtalt av forhørsretten når eller dersom den siktede skal fremstilles for varetektsfengsling, sier justitiarius Olav T. Laake i Stavanger byrett til NTB.

Den siktede sjåføren ønsker å være med på pressekonferansen i ettermiddag for å høre hva slags opplysninger politiet har om ham.

- Vi har heller ikke fått vite om dette lar seg gjøre, raser Westlye.

Vil stå fram og slåss

Han hadde kontakt med klienten klokka 08.15 og 10.30 i dag.

- Hvordan opplever han å sitte innesperret hos politiet?

- Han tar det svært rolig, for han vet at han ikke har drept Tina, sier Westlye.

Advokaten fastholdt i går at han regner med at siktelsen blir utvidet.

- Politiet har lurt min klient og forsøkt å lure meg. Dette er bare første skritt, politiet vil også sikte min klient for drapet, raste Westlye sent i går kveld.

Advokaten ber media om å bruke fullt navn på 34-åringen.

- Min klient har ikke noe å skjule, og han vil slåss åpent for å bevise til uskyld.

Dagbladet.no har valgt å ikke gjøre dette på det nåværende tidspunkt.

Fant Tina-artikler

Sjåføren var inne til harde avhør lørdag og søndag. Søndag kveld fikk advokaten beskjed om at 34-åringen var siktet. I 19.30-tida rykket sivilt politi ut for å undersøke taxisjåførens bolig mens kona og de to små barna var til stede.

Politiet mener at 34-åringen har vist unormalt stor interesse for Tina-saken. Under husransakinga fant de flere avisartikler om drapssaken, skriver Stavanger Aftenblad. De skal ikke ha funnet andre ting av interesse.

Det var han selv som henvendte seg til politiet for å fortelle hva han hadde sett. I en vitneforklaring sier han:

«Jeg observerte samme natten piratsjåføren kjørende på riksvei 510 ca. kl. 03.40 mot Bore kirke. Tilsynelatende alene i bilen.»

Se Dagbladet.nos kart med de viktigste stedene i Tina-saken.

Lettet piratsjåfør

Seinere har han gått tilbake på tidspunktet, og politiet stoler ikke lenger på ham, skriver Rogalands Avis. Han skal ha skiftet forklaring fra avhør til avhør. Politiet ønsker å finne ut hvor 34-åringen kjørte natta Tina forsvant. Ved hjelp av taxisentralen håper de å kartlegge bevegelsene hans.

Politiet hentet i helga ut driftsloggen i drosjen til 34-åringen og sentralloggen fra Stavanger Taxi. Utskriften viser nøyaktig hvor bilen hans var drapsnatta. Dersom loggen viser at 34-åringen ikke var ved Bore kirke i det aktuelle tidsrommet, kan det ha utløst siktelsen om falsk forklaring, skriver Nettavisen.

34-åringen innrømmer at han var i nærheten av Bore kirke natt til 24. september, og dette blir bekreftet av vitner som har snakket med politiet. Han forklarer at han besøkte en bekjent på Klepp på Jæren.

Stavanger-mannen som ble uthengt i 34-åringens forklaring, ble svært lettet da han fikk vite om siktelsen i går.

- Det jeg har vært gjennom den siste uken, har satt spor jeg vil slite med resten av livet. Jeg kommer aldri til å glemme dette, sier han til VG.

Han og 34-åringen er gamle kjente og har tidligere spilt på samme fotballag.

Dagbladet.no holder deg oppdatert på Tina-saken utover dagen.

FORSVARER: - Min klient tar det svært rolig, for han vet at han ikke har drept, sier 34-åringens forsvarer Viktor Westlye.