BER OM TIPS: Helgeland-politiet. Her Mosjøen politistasjon. Foto: Hans Petter Sørensen
BER OM TIPS: Helgeland-politiet. Her Mosjøen politistasjon. Foto: Hans Petter SørensenVis mer

Politiet tror jente (10) ble voldtatt på morgenkvisten

Ber om info om hva som skjedde i skogsområde i Vefsn mellom 08 og 09 torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Politiet ønsker å motta informasjon fra publikum om observasjoner gjort i området rundt Kulstad skole torsdag den 2. september i tidsrommet 0800 til 0900.

Det gjør politiet klart etter at ei ti år gammel jente ved barneskolen er blitt voldtatt.

Ventet Politiet er spesielt interessert i observasjoner fra skogsområdet mellom skolen og et handelsområde som heter Halsøyleira. En liten sti går gjennom området, som også inneholder noen lekeapparater.

Politiet tror voldtekten skjedde i dette området, mellom 08 og 09 torsdag.

Det kommer fram i en pressemelding fra Helgeland-politiet i ettermiddag.

- Taktiske etterforskningshensyn har gjort at politiet har valgt å vente med å oppgi tidspunkt for den anmeldt voldtekten. Saken har fortsatt topp prioritet hos politiet i Mosjøen, skriver politiet.

Foreldremøte Det ble tidligere denne uka meldt at det var den voksende rykteflommen i nærmiljøet på Kulstad som fikk politiet til å offentliggjøre at ei ti år gammel jente ved barneskolen på stedet i forrige uke ble voldtatt.

LEDER ETTERFORSKNINGEN: Politistasjonssjef Lisbeth Aarvik. Foto: Politiet
LEDER ETTERFORSKNINGEN: Politistasjonssjef Lisbeth Aarvik. Foto: Politiet Vis mer

Meldinga kom fram på et foreldremøte i bygda.

- I går var rykteflommen blitt så stor at vi så oss nødt til å gå ut offentlig med saken, fortalte politistasjonssjef Lisbeth Aarvik ved Mosjøen politistasjon til de over 100 foreldrene som var møtt opp i gymsalen på Kulstad skole.

Politiet presiserer at det var flere forhold knyttet til etterforskningen av saken som gjorde at de valgte å vente med å gå ut med informasjonen.

Det gikk fem dager fra voldtekten ble anmeldt, til skolen ble informert.

TUNGE TIDER: Rektor Jorunn Thingvold ved Kulstad skole har iverksatt en rekke krisetiltak etter at voldtekten av den tiårige eleven ble kjent. Foto: HANS PETTER SØRENSEN
TUNGE TIDER: Rektor Jorunn Thingvold ved Kulstad skole har iverksatt en rekke krisetiltak etter at voldtekten av den tiårige eleven ble kjent. Foto: HANS PETTER SØRENSEN Vis mer