Politiet tror kirketyvene var på gudstjeneste

Flere menn etterlyses. To skal være østeuropeere.

STJÅLET: «La de små barn komme til meg», av Lucas Cranach den eldre, ble stjålet fra Larvik kirke natt til søndag. Foto: LARVIK KIRKE/SCANPIX
STJÅLET: «La de små barn komme til meg», av Lucas Cranach den eldre, ble stjålet fra Larvik kirke natt til søndag. Foto: LARVIK KIRKE/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Politiet i Larvik arbeider nå ut fra teorien at den eller de som stjal det svært kostbare maleriet «La de små barn komme til meg», i forkant rekognoserte i kirken under gudstjenester. De ønsker nå å komme i kontakt med to menn av antatt østeuropeisk opprinnelse, samt to antatt etnisk norske menn.

Snakket om vindueneEt vitne som deltok under gudstjenesten 1. mars, la merke til to menn som i forkant av seremonien sto og snakket om vinduenes plassering. De to, som snakket norsk og beskrives som hvite, var ukjente for menigheten.

To uker i forveien, 15. februar, ble de to som beskrives som østeuropeere, observert mens de deltok under gudstjenesten. Vitnene har fortalt at de tilsynelatende var ukjente med liturgien - og at de i tillegg satt helt fremst, rett under vinduet som nå i helga ble knust under tyveriet. Dette er også de eneste sitteplassene der det er mulig å beskue det 1 x 1 meter store maleriet fra 1500-tallet.

På grunnlag av disse opplysningene ber Larviks-politiet nå de fire mennene om å ta kontakt.

- Det kan være at de er innblandet i tyveriet, eller at de ikke har noen forbindelse med saken overhodet. Uansett er det viktig for oss å få snakket med dem, for eventuelt å sjekke dem ut, sier politiinspektør og etterforsknigsleder Magnar Pedersen ved Larviks-politiet til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer