Politiet tror kjæresten drepte av sjalusi

24-åringen framstilles for fengsling i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet.no): I dag framstilles 24-åringen som er siktet for det såkalte koffertdrapet, for retten i London. Mannen skal ha vært kjæreste med den drepte svenske studenten Rahmona Ahmedin (23).

Venner forteller til Dagbladet at paret i perioder bodde sammen i den lille leiligheten i Islington i Nord-London som politiet betrakter som åstedet for drapet. En talsperson for utrederne sa seint i går kveld at de tror de har funnet drapsvåpenet. Inne i leiligheten skal de også ha sikret blodspor.

- Vi har gjort flere beslag, men kan foreløpig ikke slå fast at mordvåpenet er blant beslagene. Vi har et klart bilde av hvordan drapet har blitt utført, sier utrederen.

Kvinnen døde av gjentatte knivstikk mot brystet. Liket skal ha blitt skjult i en koffert, for deretter å ha blitt fraktet til en rasteplass ved Cambridge.

Lite bråk fra leiligheten

Politiet vil foreløpig ikke gå ut med ytterligere informasjon om den 24 år gamle mannen. Han står registrert uten fast bopel, men naboer forteller til Dagbladet at han ofte var å se i blokka i Islington.

- Han hilste i trappa, og vi har ikke hørt noe bråk fra leiligheten. Men hendelsen som er beskrevet, er jo helt grusom, sier en østeuropeisk kvinne som bor i etasjen under.

Trappegangen er trang og bratt. Leiligheten som den svenske kvinnen disponerte, ligger i den øverste etasjen. Når man kommer ut av boligblokka, blir man overvåket av minst to kamera. Politiet skal ha sikret seg opptak fra den siste uka.

FUNNSTEDET: Her ble den brennende kofferten med Rahmona Ahmedins levninger funnet natt til sist onsdag. Foto: KEITH HAMMETT
FUNNSTEDET: Her ble den brennende kofferten med Rahmona Ahmedins levninger funnet natt til sist onsdag. Foto: KEITH HAMMETT Vis mer

Kvinnens svenske familie var seint i går kveld på vei til London.

Gode skussmål

Den svenske kvinnen vokste opp Göteborg-området, men familien hennes kommer opprinnelig fra Somalia. Rahmona Ahmedin, Rhama blent venner, beskrives som sosial og munter. Hun fullførte gymnaset i Göteborg, og var godt likt av sine medstudenter. Da eksamen var tilbakelagt, flyttet hun til London, der noen sier at hun studerte til sykepleier, mens andre oppgir at hun jobbet.

Politiet tror at sjalusi er bakgrunnen for drapet. En politikilde sier til Dagbladet at de har opplysninger om at det var en konflikt mellom kjæresteparet, og at mannen skal ha vært svært opprørt.

Funnstedet ligger svært nært en trafikkert vei. En etterforsker antyder at gjerningsmannen kan ha hatt et ønske om å bli oppdaget. Den 24 år gamle mannen som er pågrepet, skal selv ha møtt opp på en politistasjon fredag.

Politiet tror kjæresten drepte av sjalusi
FORSEGLET: Rahmona «Rhama» Ahmedins leilighet i øverste etasje i dette huset er nå forseglet av politiet.