Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet tror kokken har voldtatt og drept i 20 år

Mark Dixie (37) fikk livstid for drapet på Sally Anne (18), men politiet mener han har voldtatt og drept flere kvinner de siste 20 åra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet ber nå innstendig om at kvinner verden over melder seg til politiet dersom de har vært i kontakt med sjefskokken Mark Dixie (37) (bildet).

Han ble i dag funnet skyldig i drapet på modellen Sally Anne Bowman (18). Foruten å ha drept henne med sju knivstikk, skal han ha misbrukt henne seksuelt etter drapet.

37-åringen kan vente seg minst 34 år i fengsel for drapet, men politiet tror han kan ha angrepet flere kvinner verden over, skriver britiske Sky News.

- Angrepet kvinner verden over

- Vi tror han har angrepet flere kvinner og vi håper innstendig at de nå vil melde seg etter at han er dømt, sier sjefsinspektør Stuart Cundy, ifølge kanalen.

I tillegg til kvinner i Storbritannia, tror politiet at mannen kan ha angrepet kvinner i Australia, Spania og Nederland der han har bodd tidligere.

Dixie blir både av politi og britisk presse beskrevet som en notorisk voldsmann. Ifølge Sky News jublet personene på tilhørerbenken da dommen ble lest opp i rettssaken i dag. Blant dem var Sally Annes mor Linda.

- Livet mitt var over da jeg fikk vite at hun var drept. Mitt siste møte med henne var da hun lå i likposen. Håret hennes var vått av alt blodet hun hadde mistet. Jeg fortalte henne at jeg elsket henne som et siste farvel, sa hun da hun vitnet i rettssaken.

LIVSTID FOR DRAP: Tilhørerne i rettssalen jublet da Mark Dixie ble dømt til livstid for drapet på Sally Anne Bowman i London i dag. Foto: Britisj politi/AP
LIVSTID FOR DRAP: Tilhørerne i rettssalen jublet da Mark Dixie ble dømt til livstid for drapet på Sally Anne Bowman i London i dag. Foto: Britisj politi/AP Vis mer

Innrømmer voldtekt

Sally Anne ble funnet drept i oppkjørselen til sitt hjem i i Croydon i Sør-London etter at hun hadde vært en tur på byen med noen venner i september i 2005.

Dixie hevder at han fant jenta og trodde hun var dødrukken. Han innrømmer at han voldtok henne, men ikke at han utførte drapet, skriver avisa Telegraph. 

Dixie ble arrestert av politiet ni måneder etter drapet etter en mindre slåsskamp om en VM-kamp i fotball på en lokal pub i området der han jobbet som kokk. Dermed sikret politiet seg DNA av mannen.

Les også: Politiet jager serievoldtektsmann.

Da det stemte med funn på Sally Annes kropp var saken oppklart.

Dixie er tidligere straffedømt for å ha seksuelt misbrukt flere kvinner. Politiet tror i tillegg han har drept en kvinne i Australia i 1990, 20 år gammel.

image: Politiet tror kokken har voldtatt og drept i 20 år
DREPT: Tenåringsmodellen Sally Anne Bowman (18).
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media