Politiet tror kona ble drept hjemme

Så skal han ha pakket henne inn og lagt henne i bilen.

FUNNET I BAGASJEROMMET: Bilen hvor den drepte somaliske kvinnen ble funnet, ble mandag vist frem av politiet. Kvinnens ektemann har tilstått drapet.
Foto: Stein Wilhelmsen / Scanpix
FUNNET I BAGASJEROMMET: Bilen hvor den drepte somaliske kvinnen ble funnet, ble mandag vist frem av politiet. Kvinnens ektemann har tilstått drapet. Foto: Stein Wilhelmsen / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etterforskere fra Kripos har i to dager gjennomsøkt huset til den somaliske familien for å finne tekniske spor.

Politiets teori er at kvinnen ble drept inne i boligen i Torsken, for deretter å ha blitt flyttet til bilen, skriver Troms Folkeblad.

33-åringen har erkjent drapet og ble mandag varetektsfengslet i fire uker.

Mannen skal ha uttrykt bekymring for hva som kommer til å skje med de to barna hans.

- Jeg har informert ham om at barna er plassert i et beredskapshjem og at han må regne med at det vil komme opp et omsorgsspørsmål. Jeg har også forklart at barna mest sannsynlig vil bli plassert i et fosterhjem, sier Heitmann.

Storsamfunnet 33-åringen og kona fikk i høst endelig avslag på asylsøknadene og mistet all offentlig støtte og rett til arbeid i Norge. Heitmann sa mandag til VG at 33-åringen oppgir den dype fortvilelsen på grunn av dette som et bakteppe for drapet.

Kriminolog Nils Christie tror dette kan være årsak til at drapet ble begått. Drapet var mest sannsynlig ikke planlagt, forteller Christie. Han viser til fortvilelsen og presset man kan være utsatt for når man får avslag på søknadene.

33-åringens tidligere arbeidsgiver, daglig leder Fredd Wilsgård ved Wilsgård Fiskeoppdrett, mener at storsamfunnet må ta sin del av skylden for drapet.

- Jeg har ikke så mange syn på hvordan norsk asylpolitikk bør være, men hvis vi ikke er i stand til å fortelle asylsøkere at de ikke får oppholdstillatelse på kortere tid enn åtte år, da mener jeg at bordet fanger. Det er ikke Norge verdig å behandle mennesker på denne måten, sier han til Nordlys.

- Ingen tikkende bombe Wilsgård beskriver 33-åringen som alt annet enn en tikkende bombe. Han var særdeles hengiven og hensynsfull og paret hadde et godt samliv, sier Wilsgård.

- At unge mennesker kan komme hit til Norge, gifte seg og få to barn, være i arbeid, betale skatt og prøve å være en del av samfunnet, for så å få et brev i posten etter åtte år om at deres tid i landet er over, det er første del av denne tragedien, sier Wilsgård.

Han tror avslaget på opphold kan ha vært medvirkende til at det hele endte i drap.

- For meg er det ingen tvil om at måten storsamfunnet har behandlet dem på har vært medvirkende til at det endte så tragisk som det gjorde. Lar man noen sitte i åtte år i Norge og leve på lånt tid, da skaper man en tikkende bombe, sier Wilsgård.
(NTB)