RETT VED ÅSTEDET: Bare 50-100 meter fra åstedet fant politiet dette våpenet. Foto: Sindre Granly Meldalen
RETT VED ÅSTEDET: Bare 50-100 meter fra åstedet fant politiet dette våpenet. Foto: Sindre Granly MeldalenVis mer

Politiet tror Lindeberg-drapsmannen glemte igjen eller satte igjen sekk og våpen

Gjerningsmannen er fortsatt på frifot.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nesten en måned etter at en 40 år gammel mann ble skutt og drept utenfor sitt hjem på Lindeberg i Oslo, er fortsatt ingen pågrepet.

- Det er en omfattende etterforskning, og vi jobber med flere konkrete ting. Vi har mye materiale, men det er en krevende sak og det er foreløpig ingen siktede i saken, sier politiinspektør Grete Lien Metlid til Dagbladet.

40-åringen ble selv dømt i 1997 for tre drapsforsøk begått året før. Minst to av ofrene den gang har vært rutinemessig inne til alibiavhør.

- Vi jobber fortsatt med dette, men en må ha med seg at det er lenge siden dette skjedde, sier Metlid.

Etter det Dagbladet kjenner til har ikke politiet identifisert andre konflikter knyttet til drapsofferet. 

- Vi har ikke konkludert med hva som kan være motivet, sier Metlid.

Morgenen etter drapet var Dagbladet med da politiet fant det politiet mener er drapsvåpenet - en halvautomatisk pistol, en Intratec Scorpion kaliber 22, med påmontert lyddemper og høykapasitetsmagasin. Dagen etter ba politiet eieren av en sekk som var funnet ved åstedet om å melde seg. Sekken er sort med hvit dekor, av merket Asaklitt. Ingen har meldt seg, og våpenet og sekken er nå helt sentrale i etterforskningen, og politiet tror gjerningsmannen enten har glemt igjen eller satt dem igjen med vilje.

- Våpenet er et veldig viktig spor i saken, som har høy prioritet i etterforskningen. Det samme gjelder sekken som ble funnet på stedet Vi mener den er veldig interessant, sier Metlid til Dagbladet.

De endelige undersøkelsene av våpenet er ikke ferdige, men politiet går ut fra at det er drapsvåpenet. Hvorfor gjerningsmannen tilsynelatende slang det fra seg på en gangvei, har ingen noen god forklaring på.

GLEMT ELLER SATT IGJEN? Denne sekken stod igjen i nærheten av åstedet. Foto: Politiet
GLEMT ELLER SATT IGJEN? Denne sekken stod igjen i nærheten av åstedet. Foto: Politiet Vis mer