LITAUER FUNNET DØD: En mann fra Litauen ble funnet død i en hage på Minde i Bergen. Foto: Ralf Lofstad / Dagbladet
LITAUER FUNNET DØD: En mann fra Litauen ble funnet død i en hage på Minde i Bergen. Foto: Ralf Lofstad / DagbladetVis mer

Politiet tror litauer ble stukket til døde med saks i Bergen

To menn fengslet i fire uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to mennene som er siktet etter at en litauisk mann ble funnet død i en hage i Bergen, er begge varetektsfengslet i fire uker. De to første ukene blir i full isolasjon.

Lørdag ettermiddag var kjennelsen klar fra fengslingsmøtet for den 41 år gamle estiske mannen. Lørdag kveld ble det klart at den andre siktede i saken, en 44 år gammel mann, også blir varetektsfengslet, skriver Bergens Tidende.

Begge er siktet i forbindelse med at en mann fra Litauen ble funnet død i en hage på Minde i Bergen torsdag klokken 9.40. Politiet mener at den estiske mannen stakk litaueren med en saks, og at den andre siktede i saken medvirket til ugjerningen.

Politiet ba om lukkede dører under lørdagens fengslingsmøter, noe de fikk medhold i av hensyn til etterforskningen. Politiet utelukker ikke at flere kan ha vært involvert og at bevis kan gå tapt.

Forsvarer Steinar Yndestad begjærte sin klient, den estiske 41-åringen, løslatt.

- Han erkjenner de faktiske forhold, men har forklart at det dreier seg om en selvforsvarssituasjon. Han nekter derfor straffskyld, sa forsvareren til Bergens Tidende etter at fengslingsmøtet var over.

Både de to siktede og den avdøde skal ha tilknytning til boligen som avdøde ble funnet ved.

41-åringen sier at han handlet i nødverge.

(NTB)