FARLIG: Dette var alt sjåføren av personbilen så. Bildet er tatt av betjenten som stoppet bilen. Foto: Politiet i Troms
FARLIG: Dette var alt sjåføren av personbilen så. Bildet er tatt av betjenten som stoppet bilen. Foto: Politiet i TromsVis mer

Politiet tror mange undervurderer hvor farlig dette er: - Dette er en alvorlig forseelse

Sjåføren fikk førerkortet beslaglagt, og kan vente seg en bot.

Tirsdag formiddag la politiet i Troms ut et bilde på sin Twitter-konto av utsikten fra førersetet i en personbil.

Denne bilen hadde blitt stanset av utrykningspolitiet i Langnestunnelen i Tromsø, og operasjonsleder Roy Tore Meyer i Troms politidistrikt forteller til Dagbladet at å kjøre under slike forhold er alvorlig.

- Dette er en alvorlig forseelse. Det er bare et lite «skyteskår» som gir utsyn. Resten av ruta er det umulig å se igjennom, og dette er svært trafikkfarlig, sier han.

Han forteller videre at dette er en problematikk som ofte dukker opp når det er væromslag.

- Når det plutselig kommer frost, får man en del sånne tilfeller. Vi har jo da litt større fokus på dette med de patruljene vi har ute om morgenen. Har man en kald bil som nylig er startet opp, og kombinerer denne med en tunnel med fuktig luft, skal man være forsiktig.

- Tror du det er mange sjåfører som undervurderer faren ved nettopp dette?

- Ja, jeg tror det. Det kommer veldig brått på, og man har det ikke i tankene når man starter opp. Kanskje kommer man til tunnelen etter kort tids kjøring, og da har ikke bilen rukket å bli varm. Dersom dette skjer, må man bare stoppe så raskt som det lar seg gjøre, sier han.

Meyer forteller videre at forholdet er anmeldt, og at foreleggene i slike saker ofte ligger i størrelsesorden 6000-8000 kroner.

Førerkortet til sjåføren er midlertidig beslaglagt.