MUSIKER: Paul Simmons var en lovende musiker. Foto: Marius Nyheim Kristoffersen
MUSIKER: Paul Simmons var en lovende musiker. Foto: Marius Nyheim KristoffersenVis mer

Politiet tror musikeren Paul (25) ble drept på hotellrom i Oslo

Døde på Ullevål sykehus to dager etter at han falt om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 9. februar i år døde Paul Simmons (25) på Ullevål sykehus i Oslo. Han falt om på en fest på et rom på Comfort Hotell Børsen i Oslo sentrum to dager tidligere. Nesten en måned senere ble to menn (32 og 34) pågrepet, og siktet for ha drept ham. 34-åringen var sammen med Simmons på hotellet, og skal ha forklart at 25-åringen brått fikk et illebefinnende. De to drapssiktede mennene nekter straffskyld.

Det ble først antatt at Simmons døde av hjertesvikt, før det ble avdekket at han kan ha blitt drept. Politiet ønsker ikke å kommentere hvordan det ble avslørt. Når unge mennesker dør tilsynelatende uforklarlig gjennomføres det rutinemessig en obduksjon.

Gunhild Lærum er familiens bistandsadvokat.

- De er i dyp sorg. De har tillit til politiets arbeid, og at de gjør det de kan for å finne ut hva som har skjedd, sier Lærum til Dagbladet.

Musiker Simmons var bosatt på Lillestrøm, og var en profilert musiker lokalt. Da Romerikes Blad omtalte dødsfallet, skrev avisa at han var i ferd med å befeste sin posisjon som musiker.

Plumbo-produsent Henning Hoel Eriksen produserte låta «Hold deg fast» da Simmons ga ut en plate med samme tittel i 2013.

- Han var en up and coming låtskriver og artist. Han var energisk, kreativ og full av ideer. Han hadde mange låtskisser på blokka, og vi hadde planer om å spille inn flere låter sammen, sier Eriksen til Dagbladet.

SIKTET: 32-åringen nekter straffskyld.
SIKTET: 32-åringen nekter straffskyld. Vis mer

Han beskriver Simmons som et musikalsk multitalent.

- Han var dyktig, både med ord og instrumentalt, sier Eriksen.

Vil nå mange Da Simmons ga ut sin forrige plate sa han til Romerikes Blad at han ville lage en blanding av country og pop som kunne nå ut til et stort publikum.

- Jeg ser på det de store norske artistene gjør, band som Hellbillies, Plumbo og DDE, sa han til avisa.

Det er foreløpig uklart hva politiet mener er motivet for drapet. Dagbladet får opplyst at avdøde kan ha blitt lurt av en eller begge de siktede til å investere penger i et selskap de var involvert i.

Politiet holdt lokk på etterforskningen i omtrent en måned, og avslørte ikke at de etterforsket et drap før de to mennene ble framstilt for varetektsfengsling.

- Vi jobber hardt med saken. Det er en veldig spesiell sak, og det blir en omfattende etterforskning, sier politiadvokat Andreas Strand til Dagbladet.

Bedrageridømte siktede De to siktede mennene er begge tidligere dømt for omfattende bedragerier.

SIKTET: 34-åringen nekter straffskyld.
SIKTET: 34-åringen nekter straffskyld. Vis mer

8. januar i år ble de to mennene, som blir beskrevet som venner, dømt i Oslo tingrett for omfattende bedragerier. 34-åringen ble dømt til sju måneders fengsel, mens 32-åring ble dømt til et år og ti måneder i fengsel. Begge anket dommen, og den er ikke rettskraftig.

Den 34 år gamle mannen har økonomiutdanning, men oppga i retten i januar å være arbeidsledig. I 2011 ble han dømt for grovt bedrageri og han er er tidligere bøtelagt etter narkotikalovgivningen.

32-åringen oppga i retten også å være arbeidsledig. I tillegg til dommen i januar har han siden milleniumsskiftet blitt domfelt 13 ganger for grovt bedrageri og grovt tyveri. Mannen er også dømt for vold og trusler mot tidligere kjærester.

• Les også: Tiffany om drapssiktet 34-åring: - Han skrev at han skulle voldta meg, at jeg var en «fucking dog» og at han skulle sende KGB etter meg

FALT OM PÅ FEST: Den avdøde mannen falt om på fest på et rom på dette hotellet. Foto: Sindre Granly Meldalen
FALT OM PÅ FEST: Den avdøde mannen falt om på fest på et rom på dette hotellet. Foto: Sindre Granly Meldalen Vis mer