Politiet tror på at 64-åringen var på jobb den natta Sigrid forsvant

Men han har ikke alibi for forsvinningstidspunktet.

BLIR LØSLATT: Den siktede 64-åringen i Sigrid-saken var tilbake på funnstedet mandag. Et viktig avhør for å avklare ting i hans forklaring, ifølge politiet. Foto: Frode Hansen / Dagbladet
BLIR LØSLATT: Den siktede 64-åringen i Sigrid-saken var tilbake på funnstedet mandag. Et viktig avhør for å avklare ting i hans forklaring, ifølge politiet. Foto: Frode Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På en pressekonferanse i dag gjorde politiadvokat Cecilie Gulnes det klart at 64-åringen som sammen med en 37-åring er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne blir løslatt på torsdag.

Politiet mener det ikke er grunnlag for å holde ham varetektsfengslet videre, men han er fortsatt siktet for drapet.

- Han ble tatt av isolasjon for to uker siden, og etter nøye vurdering vil vi nå løslate ham da vi ikke kan argumentere godt nok for at han skal sitte i varetekt, sier Gulnes til Dagbladet.

- Vi har ikke fått nye bevis som styrker mistanken mot han, noe som er et poeng i seg selv. Vurderingen retten har lagt til grunn står ved lag, men det at vi ikke har nye bevis mot ham har betydning for vurderingen av bevisbildet. Vi har et styrket bevisbilde mot 37-åringen, så forskjellen i bevis er nå enda større, sier hun.

Var på jobb 64-åringen har vært «mer enn villig til» å forklare seg, og har sittet i over 80 timer med avhør.

- Dermed har han også gitt mye info som vi har kunnet sjekke, og som i all hovedsak har vist seg å stemme, sier politiadvokat Gulnes.

- Som eksempelvis at han var på jobb den natta?

- Han var på jobb den natta, men han har ikke alibi for forsvinningstidspunktet. Vi har ikke info som skulle tilsi at han ikke var på jobb, men vi har info som kunne tilsi at han var det.

Bilskader Politiet har tatt beslag i en grønn Citroën Xantia 1999 modell som tilhørte 37-åringen, som har skader både på frontruta og i fronten på bilen. Den 64 år gamle mannen hevder at han stusset over skadene, og han har i politiavhør forklart at han observerte og dokumenterte disse skadene.

Han har forklart at han tenkte på Sigrid-saken da han så skadene på bilen.

- Han har snakket om skadene på denne bilen til mange mennesker. Det har vi sjekket ut, og det stemmer. Han er ikke tatt i åpenbare løgner, sier Gulnes.

Mannen er imidlertid fortsatt siktet for drap:

- Vi kan ikke si sikkert at det ikke er han, men vi skjønner det ikke er noen drømmesituasjon for ham å gå med den siktelsen hengende over seg, sier politiadvokat Gulnes.

Viste verktøy 64-åringen var i går tilbake i verkstedet sitt på Kolbotn, til et videoavhør som ifølge Gulnes var svært nyttig for å avklare flere ting i saken mot ham. Sigrid ble funnet få meter fra verkstedet, pakket inn og forsøkt gjemt i et skogholt.

- Det var viktig for oss å få tatt det avhøret for å få avklart enkelte ting. Det er mange ting som er lettere å huske når man er det mye lettere når man skal huske, det er veldig mange ting, enormt mange ting.

- For eksempel hvor verktøy og andre ting ligger?

- Ja, for eksempel. Da han kom ut dit husket han ting han ikke husket i avhør, og fant fram ting som han da kunne påvise for politiet. Det bidro til en avklaring, sier Gulnes.

Vet ikke om løslatelse - Vurderer dere lignende avhør av 37-åringen?

- Det er alt for tidlig å si, han er mye vanskeligere å avhøre.

- Vet han at 64-åringen blir løslatt?

- Nei, det gjør han ikke. Vi har ikke akkurat sendt noe melding til ham om det.

LØSLATES TORSDAG: Det opplyste politiadvokat Cecilie Gulnes i dag. Foto: Eirik Helland Urke
LØSLATES TORSDAG: Det opplyste politiadvokat Cecilie Gulnes i dag. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer